Puška zakočila, sakrili se u šumarku: Više od 15 djece i tinejdžera Marko Zečević držao na nišanu na Veruši

”Godinama tu sjede djeca iz naselja, a ostanu i nakon što djeca iz odmarališta odu na spavanje. Tako je bilo i prije dvije noći. Više od 15 djece, među kojima je bila i petogodišnja djevojčica, ostalo je da sjedi uz vatru. Oko 23:15 sati Zečević je dotrčao sa puškom, repetirao je u njihovom prvacu i rekao da će pobiti djecu. Srećom, puška je zakočila, a djeca su uspjela da se sakriju u obližnjem šumarku i da pozovu roditelje i policiju”, kazala je majka jednog dječaka

Više od petnaestoro djece i tinejdžera Marko Zečević držao je na nišanu prije dvije noći na Veruši, a kad mu je puška zakočila, oni su se razbježali u obližnji šumarak i tu sakriveni čekali policiju.

To je “Vijestima” ispričala majka jednog od dječaka, koji su sa društvom sjedjeli na Suvom polju, nadomak Dječjeg odmarališta.

”Godinama tu sjede djeca iz naselja, a ostanu i nakon što djeca iz odmarališta odu na spavanje. Tako je bilo i prije dvije noći. Više od 15 djece, među kojima je bila i petogodišnja djevojčica, ostalo je da sjedi uz vatru. Oko 23:15 sati Zečević je dotrčao sa puškom, repetirao je u njihovom prvacu i rekao da će pobiti djecu. Srećom, puška je zakočila, a djeca su uspjela da se sakriju u obližnjem šumarku i da pozovu roditelje i policiju”, kazala je ona.

”Vijesti” neće objaviti njen, niti identitet djece i tinejdžera koja su bila te noći na Veruši.

Ta Podgoričanka ispričala je i da su djeca tu noć preživjela traumu, jer je, i nakon što su pobjegli u šumarak, prijetio da će ih sve pobiti i nekoliko puta pokušavao da otkoči pušku.

”Policija je zaista brzo došla, a onda je i na njih nasrtao. Nijedno od djece mu ništa nije uradilo, oni su se samo družili tu, ali njemu očito i ne treba povod, samo se pojavio naoružan i počeo da viče da će ih pobiti. Ovo nije prvi put da sije strah u naselju, čak prijeti i bombama, koje navodno ima zakopane, zato nas čudi da je već na slobodi”, kazala je ona.

Dodala je da su djeca tek do u dva sata poslije ponoći bezbjedno mogla da se vrate svojim kućama.

”Policija je do zore obezbjeđivala njegovu kuću, a u dvorištu su sjutradan pronašli još jednu pušku. Mi vjerujemo da ima arsenal oružja, jer je ranije prijetio i pištoljem, a prije neki dan vadio nož na jednog mještanina”, kazala je ona.

Iz Uprave policije juče nijesu odgovorili “Vijestima” na pitanja o Zečeviću i incidentu na Veruši. Nijesu objasnili koliko je maloljetnika on držao na nišanu, niti da li su mu, kada i koje oružje oduzeli.

Bez odgovora ostalo je i pitanje jesu li provjeravali informacije o navodno zakopanim bombama, da li je Zečević prijetio policajcima, ali i koje su tužilaštvo obavijestili o tom događaju i kako se postupajući tužilac izjasnio.

Dan ranije iz te institucije nezvanično su kazali da je uhapšen zbog prijetnji puškom.

Veruša (Ilustracija), Foto: Savo Prelević/”Vijesti”

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!