Bosanac u Belgiji pronašao novčanik sa pozamašnom sumom novca i vratio vlasniku

Kako je rekao Mujakić, Dorin je ostao bez teksta jer niie mogao da vjeruje da ima takvih ljudi. Ponudio mu je novčanu nagradu ali on nije htio da uzme. Smatra, kako kaže, da je to moralna dužnost svakog čovjeka i da nijednog trenutka nije razmišljao da zadrži novac

Edin Mujakić, zvani Bufon, našao je juče u Belgiji novčanik i vratio ga vlasniku.

Mujakić, porijeklom iz Velike Kladuše (Kudići), nije mogao za Bajram da dođe kući zbog previše posla, a radi kao vozač za slovenačku firmu.

Kako je kazao za portal gmaljevac.net, odlučio je da pauzira u mjestu Kortrijk i na benzinskoj pumpi pronašao novčanik sa dokumentima, karticama i povećim iznosom para. Vlasnik je bio Moldavac Dorin Varanita.

Mujakić je uzeo novčanik i krenuo od kamiona do kamiona tražeći ga. Pretpostavio je da se radi o šoferu po računu od kupovine hrane koji je pronašao i po vozačkoj dozvoli.

Dorina nije pronašao na parkingu, pa je ponovo otvorio novčanik i pronašao broj telefona i pozvao. Javila se vlasnikova sestra. Dala mu je Dorinov broj, i on je taksijem došao do parkinga, jer je već bio odmakao kamionom.

Kako je rekao Mujakić, Dorin je ostao bez teksta jer niie mogao da vjeruje da ima takvih ljudi. Ponudio mu je novčanu nagradu ali on nije htio da uzme. Smatra, kako kaže, da je to moralna dužnost svakog čovjeka i da nijednog trenutka nije razmišljao da zadrži novac.

A Dorin je insistirao da barem uzme novčanicu od 5 moldavskih leja.

Za sreću.

Foto: gmaljevac.net

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!