Sudbina Vesne Bratić u rukama URE

Izjesno je da će cjelokupna opozicija na čelu sa DPS-o glasati za smjenu, pa bi i u slučaju Bratić mogao da se ponovi scenario kada je smijenjen  Vladimir Leposavić, ako bi URA podržala ovaj predlog SDP-a

Socijaldemokratska partija podnijela je  predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću interpelaciju za pretresanje Vladine politike u oblasti prosvjete. Iz ove partije traže smjenu ministarke prosvjete, kulture, nauke i sporta, Vesne Bratić, koja nakon povratka DPS-a u parlament, uz glas jednog poslanika URE, može biti smjenjena.

Izjesno je da će cjelokupna opozicija na čelu sa DPS-o glasati za smjenu, pa bi i u slučaju Bratić mogao da se ponovi scenario kada je smijenjen  Vladimir Leposavić, ako bi URA podržala ovaj predlog SDP-a.

Nije poznato da li će URA podržati smjenu Bratićke ukoliko ona dođe na dnevni red u parlamentu, a poslanica Božena Jelušić, kao ni poslanik Miloš Konatar nijesu odgovarali na poruke redakcije Borbe.

Da li će još jedan ministar koji se javno deklariše pripadnik srpske nacionalnosti biti smijenjen po sličnom scenariju kao Leposavić ostaje da se vidi. I hoće li URA, ponovo uz DPS, smijeniti još jednog ministra iz vlade Zdravka Krivokapića, prenosi portal Luča.

Sudbina Vesne Bratić i njenog resora je, po svemu sudeći, u rukama URE.

Foto: GOV.ME

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!