Vulin: „Srpski svet“ jedan državni prostor, ostvarićemo ga bez ispaljenog metka

On je, gostujući na TV Pink, izjavio da ne zna koliko će vremena za ujedinjenje svih Srba u jednu državu trajati, a da je preduslov za kreiranje jedinstva „u političkom smislu“, da se Srbi okupe i poštuju odluke Beograda, prenosi N1. „Polako, pa neka traje koliko traje. Zašto ste toliko ubijeđeni da je stanje na Balkanu nepromjenljivo? Garantujem samo jedno (to će se desiti) bez ijedne teške riječi“, ocijenio je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da “srpski svet” o kom je govorio na godišnjici Pokreta socijalista vidi kao jedan “politički i državni prostor”, koji treba da se ostvari “apsolutno mirno, bez ispaljenog metka”.

On je, gostujući na TV Pink, izjavio da ne zna koliko će vremena za ujedinjenje svih Srba u jednu državu trajati, a da je preduslov za kreiranje jedinstva „u političkom smislu“, da se Srbi okupe i poštuju odluke Beograda, prenosi N1.

„Polako, pa neka traje koliko traje. Zašto ste toliko ubijeđeni da je stanje na Balkanu nepromjenljivo? Garantujem samo jedno (to će se desiti) bez ijedne teške riječi“, ocijenio je Vulin.

On je dodao i da nikome u regionu nije smetalo kada su „Srbi bježali iz Krajine ili kada su se povlačili sa Kosova“, a da im sada smeta kada se kaže da Srbi iz susjednih država trebaju da blisko sarađuju.

Na komentar novinarke da Evropska unija, čijem članstvu Srbija teži, ne gleda blagonaklono na poruke o „srpskom svetu“, Vulin je kazao da sadašnja vlast teži jakoj i razvijenoj Srbiji, da većina građana podržava članstvo u EU, a da se njegova lična uvjerenja neće odraziti na funkciju koju obavlja.

„Srbi su živjeli zajedno pod Osmanskim carstvom, u Austrougorskoj neko vrijeme zajedno, nekoliko godina u Trećem rajhu svi zajedno. Smatram da (Srbi) trebaju da žive u svojim granicama“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim riječima, vladajuća Srpska napredna stranka je jedina koja ima „nesporni politički autoritet“ za sve Srbe, gdje god da oni žive.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!