Državljanin BiH (34) uhapšen zbog prijetnji Darku Šukoviću i Draganu Bursaću

Uprava policije je saopštila da je S.M. na jednoj društvenoj mreži kreirao lažni profil pod nazivom Marko Aprcović i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portala Antena M Darka Šukovića, kao i osoba radno angažovanih u tom portalu. Takođe, koristeći taj profil na društvenoj mreži S.M. je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću uputio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara, kako se navodi, osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli su danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu, protiv S.M. (34) državljanina Bosne i Hercegovine, sa mjestom prebivališta u Budvi.

Državljanin Bosne i Hercegovine, sa mjestom prebivališta u Budvi S.M. (34) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela – ugrožavanje sigurnostina štetu Darka Šukovića, Dragana Bursaća i pravnog lica Antena M.

Uprava policije je saopštila da je S.M. na jednoj društvenoj mreži kreirao lažni profil pod nazivom Marko Aprcović i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portala Antena M Darka Šukovića, kao i osoba radno angažovanih u tom portalu.

Takođe, koristeći taj profil na društvenoj mreži S.M. je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću uputio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara, kako se navodi, osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga.

„Službenici Uprave policije su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila Marko Aprcović sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi i S.M“, kazali su iz Uprave policije.

Foto: Uprava policije (Twitter)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!