GI “21. maj”: Sa žaljenjem posmatramo inertnost Vlade prema događajima u Češkoj, umjesto toga se dodvoravaju Rusiji

Niti reakcije, niti poruke solidarnosti. Umjesto toga imamo dodvoravanje Rusiji i snishodljivo pravdanje za sankcije koje sa pravom uvodimo vladi ove zemlje koja iz dana u dan širi maligni uticaj i pokazuje agresivnost u odnosu sa svojim susjedima i našim drugim NATO saveznicima. U svijetlu ranijih vijesti iz našeg bezbjednosnog sektora u kadriranju koje je izazvalo oduševljenje moskovske provladine štampe, ovakvo ponašanje je još jedan znak da naša vlada perfidno mijenja spoljnopolitički kurs ove zemlje, piše u saopštenju

Građanska inicijativa “21. maj” saopštila je da sa nevjericom prati dešavanja u Češkoj, “u kojoj su pripadnici istih struktura koje su rovarile i rovare po našoj zemlji organizovale sabotaže i gubitak ljudskih života”.

“Sa žaljenjem posmatramo i inertnost i indeferentnost naše Vlade prema događajima u ovoj našoj savezničkoj zemlji. Niti reakcije, niti poruke solidarnosti. Umjesto toga imamo dodvoravanje Rusiji i snishodljivo pravdanje za sankcije koje sa pravom uvodimo vladi ove zemlje koja iz dana u dan širi maligni uticaj i pokazuje agresivnost u odnosu sa svojim susjedima i našim drugim NATO saveznicima. U svijetlu ranijih vijesti iz našeg bezbjednosnog sektora u kadriranju koje je izazvalo oduševljenje moskovske provladine štampe, ovakvo ponašanje je još jedan znak da naša vlada perfidno mijenja spoljnopolitički kurs ove zemlje”, piše u saopštenju koje su potpisali članovi koordinacionog odbora Ljubomir Filipović, Vlado Šibalić i Izudin Gušmirović.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!