Formirana Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika

Sedmočlanu Komisiju čine poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u Skupštini Crne Gore Miodrag Lekić (predsjednik Komisije) i članovi: šef kabineta predsjednika Miodrag Radović, savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, direktor Direkcije za diplomatske privilegije i imunitete i saradnju sa dijasporom u Ministarstvu vanjskih poslova Dejan Vuković, samostalna savjetnica I u Upravi za dijasporu Milica Radojičić i ispred nevladinog sektora Fonda za aktivno građanstvo (fAKT) Anica Boljević

Uprava za dijasporu objavila je Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika za 2021. godinu, a rok za dostavljanje istih je 14. maj 2021. godine.

U skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i postupku dodjele nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika, direktor Uprave za dijasporu donio je Rješenje o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Sedmočlanu Komisiju čine poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u Skupštini Crne Gore Miodrag Lekić (predsjednik Komisije) i članovi: šef kabineta predsjednika Miodrag Radović, savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, direktor Direkcije za diplomatske privilegije i imunitete i saradnju sa dijasporom u Ministarstvu vanjskih poslova Dejan Vuković, samostalna savjetnica I u Upravi za dijasporu Milica Radojičić i ispred nevladinog sektora Fonda za aktivno građanstvo (fAKT) Anica Boljević.

Zadatak Komisije je da vrednuje doprinos, rezultate i zasluge kandidata u ime kojih su podnijete inicijative i s tim u vezi pripremi predlog kandidata za dodijelu nagrada. Komisija će početi sa radom nakon isteka roka za dostavljanje inicijativa.

 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!