Jelušić: U ovom momentu izmjene izbornog zakonodavstva nepotrebne su i ishitrene

“Odluka nije naša međunarodna obaveza, ali je i ustavna i zakonita. Pošto u ovom trenutku izmjena i dopuna zakona nije međunarodna obaveza, ona je politička i dobiće politički odgovor. Bojim se da će nas takav odgovor udaljiti od postizanja društvenog koncenzusa i kohezije. Zbog toga bih, baš kao što je to odlučila Vlada pomenute izmjene i dopune ostavila da se riješe kao dio jedinstvenog paketa revizije Zakona o boravištu i prebivalištu, biračkog spiska i ostalih zakona”, rekla je Jelušić

Da li URA podržava izmjene zakona, Jelušić nema konkretni odgovor

U ovom momentu izmjene izbornog zakonodavstva nepotrebne su i ishitrene, kazala je za Gradski radio Božena Jelušić, potpredsjednica Građanskog pokreta URA.

“Odluka nije naša međunarodna obaveza, ali je i ustavna i zakonita. Pošto u ovom trenutku izmjena i dopuna zakona nije međunarodna obaveza, ona je politička i dobiće politički odgovor. Bojim se da će nas takav odgovor udaljiti od postizanja društvenog koncenzusa i kohezije. Zbog toga bih, baš kao što je to odlučila Vlada pomenute izmjene i dopune ostavila da se riješe kao dio jedinstvenog paketa revizije Zakona o boravištu i prebivalištu, biračkog spiska i ostalih zakona”, rekla je Jelušić, prenosi Antena M.

Na pitanje da li URA podržava ove izmjene zakona, Jelušić nije dala konkretan odgovor.

“Nismo rekli da podržavamo izmjene. Nije stvar u tome. Nemam pojma o čemu je konkretno riječ… Međutim, bilo kakvo rješenje prije jedinstvene revizije zakonodavstva, smatramo politički nepotrebnim i ishitrenim”.

Podsjećamo, iz Vlade je saopšteno da Predlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom nije na dnevnom redu današnje sjednice Vlade. Samo sat kasnije, saopšteno je da će o Predlogu ipak biti riječi na sjednici.

“Ovaj dokument naći će se na dnevnom redu Vlade kada se za to steknu proceduralni uslovi propisani Poslovnikom Vlade Crne Gore (članovi 15, 32 i 40), a koji podrazumijevaju da isti bude odobren od strane Sekretarijata za zakonodavstvo i Komisije za politički sistem, pa tek onda da bude upućen Vladi na razmatranje”, navodi se u sopštenju i dodaje: “Ovaj dokument biće iznijet pred Vladu na formalno-pravno besprekoran način, a sve predlozi koji budu u njemu biće isključivo u najboljem interesu građana Crne Gore”.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!