Lukovac: Trebaće dosta napora i vremena da se popravi učinjena šteta u odnosima Crne Gore i BiH

Lukovac je za Dnevne novine ocijenio da je “takvim potezom nanijeta šteta prijateljskim odnosima Crne Gore sa BiH i dobrosusjedskim i regionalnim odnosima zbog kojih je Crna Gora bila prepoznata kao važan činilac susjedne i regionalne saradnje”

Branko Lukovac (Foto: Printscreen/RTCG)

Dugogodišnji crnogorski diplomata, nekadašnji ministar vanjskih poslova Branko Lukovac u razgovoru za Dnevne novine ocjenjuje da je premijer Zdravko Krivokapić, čestitajući Dan RS, nanio štetu prijateljskim odnosima Crne Gore sa BiH i dobrosusjedskim i regionalnim odnosima.

Lukovac je za Dnevne novine ocijenio da je “takvim potezom nanijeta šteta prijateljskim odnosima Crne Gore sa BiH i dobrosusjedskim i regionalnim odnosima zbog kojih je Crna Gora bila prepoznata kao važan činilac susjedne i regionalne saradnje”.

“Trebaće dosta napora i vremena da se popravi učinjena šteta u odnosima Crne Gore i BiH, kao i njenoj evropskoj politici”, ističe Lukovac, prenosi rtcg.me.

Komentarišući opoziv ambasadora, Lukovac kaže da nije neuobičajeno da Ministarstvo vanjskih poslova ili Vlada, u nekim situacijama, poziva šefove diplomatsko-konzularnih misija na zajedničke konsultacije.

“Ipak, to se ne čini često, kako zbog nerijetko obimnih i složenih zadataka diplomatsko-konzularnih predstavništava, tako i zbog visokih troškova koje takav metod rada iziskuje. U našem slučaju, glavni motiv je sasvim drugi opoziv, pa otud i sugestija da rezervišu karte u jednom pravcu, ne navodeći koliko će takve konsultacije trajati i kada bi se vratili na dužnost”, rekao je Lukovac.

S obzirom na pandemiju i znatno reducirane saobraćajne veze, kao i lošu ekonomsku situaciju u zemlji, Lukovac smatra da trenutak za takvo okupljanje šefova naših diplomatskih misija nije dobro odabran.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!