Pilot koji je “nacrtao” srce iznad Crne Gore donirao 329 eura Narodnoj kuhinji

Svjedoci smo, kaže Pavlićević, da je posljednjih dana, kako u Crnoj Gori, tako i regionu, isprepletena priča vezana za srce, koje se, osim na nebu, našlo i na mnogim portalima, jer je postalo obilježje brojnih devastiranih preduzeća. “Najiskrenije saosjećam sa svim porodicama koje su zbog toga pretrpjele velike gubitke, kako materijalne, tako i one duhovne. Poštujem sve reakcije građana, razumijem i ne osuđujem ni one koji su ovom uzvišenom simbolu pripisali negativne nagovještaje”, poručio je Pavlićević

Foto: Privatna arhiva

Nebeska prostranstva ne poznaju razlike ni podjele, poručio je pilot Montenegro Airlinesa Nikola Pavlićević, koji je Narodnoj kuhinji u Baru donirao 329 eura.

“Odlučio sam da simboličnu cifru najljepšeg leta doniram Narodnoj kuhinji Bara, jer tamo rade žene velikog srca, čija je svakodnevica nesebično darivanje”, poručio je Pavlićević u izjavi za medije, prenosi rtcg.me.

Pilot Nikola Pavlićević nije htio tek tako da se oprosti od kompanije u kojoj je stekao zvanje kapetana, pa je prošle sedmice avionom „nacrtao“ srce iznad Crne Gore tokom leta od Podgorice ka Beogradu… Na društvenim mrežama su ga optuživali da je za taj dodatni dio leta potrošio gorivo i pitali ko će to da plati. Na sve to pilot Pavlićević je odgovorio donacijom.

“Nije mi namjera da na taj način opravdam svoj postupak, jer on za mene nema materijalnu vrijednost, niti da sebe predstavim kao dobročinitelja, već da istaknem da je srce simbol ujedinjenja i sloge i da svi tome treba da težimo. To uzvišeno obilježje ljubavi iscrtano po slikama nekadašnjih državnih preduzeća, kao i ono na nebu, koje za mene nikada neće prestati da traje, treba da nas osnaži i natjera da se udruženi borimo za svoje ideale”, ističe pilot Pavlićević.

Ističe kako nije mogao ni da pretpostavi da će posljednji, neobjašnjiv i iznad svega poseban let, za kompaniju u kojoj je osam godina posvećeno radio, biti osnova za širenje netrpeljivosti i produbljivanje već poljuljanih odnosa među ljudima.

“Ne treba da dozvolimo da ljutnja i ostrašćenost zasijene saosjećanje i razumijevanje. Uzmemirujuće i nadasve inspirativno srce je rezultat iskrenih osjećanja, ljubavi i privrženosti i želim da ga tako svi dožive, jer nebeska prostranstva ne poznaju razlike ni podjele”, kazao je Pavlićević.

Svjedoci smo, kaže Pavlićević, da je posljednjih dana, kako u Crnoj Gori, tako i regionu, isprepletena priča vezana za srce, koje se, osim na nebu, našlo i na mnogim portalima, jer je postalo obilježje brojnih devastiranih preduzeća.

“Najiskrenije saosjećam sa svim porodicama koje su zbog toga pretrpjele velike gubitke, kako materijalne, tako i one duhovne. Poštujem sve reakcije građana, razumijem i ne osuđujem ni one koji su ovom uzvišenom simbolu pripisali negativne nagovještaje”, poručio je Pavlićević.

Nažalost, kako dodaje, aktuelne političke prilike su nas natjerale da sve posmatramo upravo kroz tu sutrotstavljenu prizmu, da zaboravimo na one prave ljudske vrijednosti i potrebu čovjeka da u kompleksnom trenutku demonstrira čistu emociju.

“Ponavljam, ne zamjeram na malicioznim i grubim komentarima, u kojima je moj čin ocijenjen kao izraz samovolje, licemjerja, rasipništva, nepoštovanja i bahatosti”, kazao je Pavlićević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!