Montenegro Airlines od subote (sjutra) obustavlja saobraćaj

Kako navode, “usljed novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije, i koja izrazito negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro Airlines ne može da prihvati”

Foto: Montenegroairlines.com

Montenegro Airlines (MA) saopštio je da od sjutra obustavlja planirani saobraćaj.

Kako navode, “usljed novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije, i koja izrazito negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro Airlines ne može da prihvati”.

“Bezbjednost putnika, posade i vazduhoplova je prioritet kompanije od osnivanja pa do danas. Koliko god bi nastavak rada od par narednih dana mogao biti od pomoći našim putnicima da stignu na svoja odredišta, obavezni smo da ne odstupimo od procedura koje vazduhoplovstvo poznaje. Tokom 26 godina poslovanja Montenegro Airlines je uspio da preveze preko 10 miliona putnika bezbjedno i to je dostignuće koje niko, nikada neće moći da ospori. Tako je bilo i danas”, navode u saopštenju.

Kompanija se osvrnula na tvrdnje da Montenegro Airlines od 2016. nije uplaćivala porez i doprinos na zarade zaposlenih, istakavši da je u 2020. uplatila Poreskoj upravi po osnovu poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 10.813.169,72 eura, prenosi rtcg.me.

“U veoma otežanim okolnostima MA je preduzeo sve moguće korake da smanji dugovanja po ovom osnovu i iz sopstvenih sredstava izvršio uplatu u iznosu od 813.169,72 eura za poreze i doprinose. Takođe, u periodu dok se Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj društva primjenjivao, pridržavajući se Zakona, izvršena je uplata za poreze i doprinose na zarade zaposlenih u iznosu od 10.000.000,00 eura. Bitno je da podsjetimo i na činjenicu da je MA do septembra 2020. godine redovno izvršio sve uplate prema Aerodromima Crne Gore na ime pruženih usluga za obavljanje letačkih operacija tokom tog perioda 2020. godine. Naša obaveza je bila da učinimo sve da sačuvamo kompaniju i njene resurse, u uslovima nezapamćene krize i odsustva primjene već donešenog Zakona. Uz sve probleme, uspijevali smo do sada”, dodali su u saopštenju.

Zahvalili su se putnicima za, kako kažu, godine povjerenja, putovanja i prijateljstva.

“Unaprijed se izvinjavamo svima kojima će ovakva odluka o radu MA, narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu ili planiraju da započnu”, zaključili su u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!