Firma Bosanca gradi podvodni tunel na Farskim ostrcima: Biščević obilazi radove sa kacigom na kojoj je zastava BiH

Biščević je vlasnik firme Roxel Infra As, specijalizovane za elektronske radove, a jedan od njegovih najznačajnijih projekata je rad na najdužem podmorskom tunelu na svijetu Ryfast, kao i radovi na novoizgrađenom tunelu Eysturoy na Farskim ostrvima

Sead Biščević je zaslužan što se zastava BiH našla u novoizgrađenom podmorskom tunelu Eysturoy na Farskim ostrvima.

Ovaj Bosanac s norveškom adresom je rodni Sanski Most napustio 1993. godine zbog rata, a njegov novi dom postao je Stavanger, grad u kojem se ostvario i u poslovnom svijetu.

Biščević je vlasnik firme Roxel Infra As, specijalizovane za elektronske radove, a jedan od njegovih najznačajnijih projekata je rad na najdužem podmorskom tunelu na svijetu Ryfast, kao i radovi na novoizgrađenom tunelu Eysturoy na Farskim ostrvima.

Eysturoy tunel privukao je pažnju brojnih svjetskih medija, s obzirom na to da je riječ o mreži tunela s kružnim tokom koji se nalazi 187 metara ispod mora. Podvodni tuneli povezuju ostrva Streymoy i Eysturoy u mrežu dugu oko 11 km.

Foto: YouTube/Printscreen – VESA Channel 

Uspješni Bosanac ističe da kada ide u obilazak radova ima kacigu sa zastovom BiH, piše Klix.ba.

“Naša zastava našla se tako i u tunelu Eysturoy na Farskim ostrvima. U petak smo predali radove državnoj upravi za ceste Farskih ostrva i to 39 dana prije roka”, kazao je Biščević.

Biščević je jedan od mnogobrojnih koji se ostvario izvan granica svoje zemlje.

“Mnogi Bosanci rade odgovorne poslove i priznati su u Norveškoj, kao i ja. Nikad ne zaboravljamo domovinu, u svakom uspješno obavljenom posalu tu je i zastava BiH. S obzirom na to da imam udjela u izgradnji tunela Eysturoy i naša zastava je tu”, istakao je Biščevič.

Dodao je da je prije nešto više od godinu dolazio u BiH s namjerom da bh firme uključi u radove tunela Eysturoy.

“Nažalost, nisam uspio jer naše firme tada nisu posjedovale potrebne sertifikate. Takođe, ponude naših firmi bile su skuplje od evropskih”, kazao je Biščević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!