Vjerske zajednice: Rok za sugestije o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti kratak da bi se poslao zvaničan stav

Ovaj susret bio je prilika za razgovor o najavljenom predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, te su prisutni izrazili nadu da će prilikom donošenja istog Vlada voditi računa o ravnopranoj zastupljenosti pripadnika manjinskih naroda u državnim institucijama, piše u saopštenju Jevrejske zajednice

Fejzić, Ofner Bokan i Đonlešaj (Foto: Jevrejska zajednica Crne Gore)

Predstavnici manje zastupljenih vjerskih zajednica sastali su se u prostorijama Jevrejske zajednice Crne Gore i razmijenili mišljenja o predlogu izmjena i dopuna o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Prisutni predstavnici vjerskih zajednica saglasni su da je rok za eventualne sugestije sa njihove strane kratak da bi mogle poslati zvanični stav.

Oni cijene napor nove Vlade i resornog Ministarstva da se poboljšaju zakonska rješenja.

“Ovaj susret bio je prilika za razgovor o najavljenom predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, te su prisutni izrazili nadu da će prilikom donošenja istog Vlada voditi računa o ravnopranoj zastupljenosti pripadnika manjinskih naroda u državnim institucijama”, piše u saopštenju Jevrejske zajednice, prenosi Portal Analitika.

Sastanku su prisustvovali nadbiskup Barske nadbiskupije, monsinjor Rok Đonlešaj i apostolski upravitelj Kotorske biskupije sa pravnim timom, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat efendija Fejzić sa pravnim timom i inicijatori sastanka Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore i r. Luciano Moše Prelević, vrhovni rabin Crne Gore.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!