Bijelo Polje: Iznenada preminuo ugledni ljekar Sead Ećo

Bio je prvi specijalista gastroenterohepatologije Opšte bolnice u Bijelom Polju

Ugledni bjelopoljski ljekar Sead Ećo preminuo je iznenada u tom gradu. Bio je prvi specijalista gastroenterohepatologije Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Dr Ećo je rođen 16.05.1973. godine u Rožajama. Potiče iz ugledne bjelopoljske porodice od oca Šeća, pedijatra-neonatologa, i majke Rabije.

Nakon završene gimnazije, upisuje Medicinski fakultet u Nišu. Po zavrsetku studija 2000 godine počinje sa radom kao ljekar opšte prakse u Domu zdravlja u Bijelom Polju.

Nakon obavljenog pripravničkog staža i položenog stručnog ispita, počinje sa radom u JZU Opštoj bolnici Bijelo Polje, koja ga upućuje za potrebe ustanove na specijalizaciju iz interne medicine, koju završava u Beogradu u julu 2009. godine, od kada radi na internom odjeljenju.

Za potrebe ustanove 2011. godine se upućuje na užu specijalizaciju iz gastroenterohepatologije, a u novembru 2013. godine je završava i nastavlja da radi na internom odjeljenju i gastro kabinetu, kao prvi gastroenterohepatolog u ustanovi.

Kao ljekar humanista, radeći posao koji voli, pomagao je bolesnim i svim ostalim ljudima. Na poslu je bio omiljen i dobar kolega koji je, ne štiteći sebe, svoj maksimum dao medcini i borbi za zdravlje najugroženijih što je bio i njegov životni moto, prenosi Portal Analitika.

Otac je troje djece, a supruga dr Aida Ećo je specijalista pedijatar u Opštoj bolnici Bijelo Polje. Starija sestra, dr Alma Kalač, je takođe ljekar i radi u Kliničkom centru Crne Gore kao specijalista anesteziolog.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!