Snažan zemljotres pogodio Tursku, urušile se zgrade u Izmiru (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Iz Izmira stižu snimci i fotografije porušenih zgrada, a urušeno ih je oko 20. Na društvenim mrežama se dijeli snimak na kojem se vidi kako se jedna od pogođenih zgrada ruši maltene u sekundi. Osim porušenih zgrada, u priobalnim gradovima došlo je i do podizanja nivoa mora tako da su poplavljene ulice

Detalj iz Izmira (Foto: Printscreen/TRT World)

Zemljotres magnitude 7 po Rihteru zatresao je grčka ostrva i dio Turske na Egejskom moru, pišu mediji, a najteže je pogođen Izmir u Turskoj.

Zemljotres se dogodio 17 kilometara u moru zapadno od provincije Izmir u Turskoj. Kako javlja CNN Turk, potres se osjetio sve do Istanbula, a na društvenim mrežama dijele se desetine snimaka na kojima se vidi kako se Izmir ruši.

Iz Izmira stižu snimci i fotografije porušenih zgrada, a urušeno ih je oko 20, prenosi nova.rs.

Na društvenim mrežama s dijeli snimak na kojem se vidi kako se jedna od pogođenih zgrada ruši maltene u sekundi.

U toku je potraga za nestalima u porušenim zgradama. Došlo je i do nekoliko podrhtavanja nakon potresa, konkretno šest u magnitudama od 3,9 do 4,8 po Rihteru.

Osim porušenih zgrada, u priobalnim gradovima došlo je i do podizanja nivoa mora tako da su poplavljene ulice.

Uprava za vanredne situacije u Turskoj (AFAD) potvrdila je da je epicentar zemljotresa zabilježen u vodama u Egejskom moru, 17 kilometara od obale distrikta Seferihisar, u Izmiru.

Gradonačelnik Izmira Tunc Sojler potvrdio je da je na području ovog grada zasad urušeno blizu 20 zgrada. Sve rasploložive ekipe za spasavanje su trenutno na terenu.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu kazao je da je distriktima Bornova i Bajrakli urušeno šest zgrada.

“Do oštećenja na stambenim objektima došlo je i u gradovima Usak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydin i Mugla. Još nemamo informacije o žrtvama. Ekipe za spasavanje su na terenu”, poručio je Sojlu.

Zemljotresi u Turskoj su česti. Tako je u potresu u Izmiru 1999. godine poginulo 17.000 ljudi.

Iz Grčke zasad nema informacija o eventualnim štetama.

grada Izmira, nakon što je danas u poslepodnevnim satima ovu regiju pogodio snažan zemljotres.

Na društvenim mrežama sada se deli i neverovatan snimak na kojem se vidi kako se jedna od pogođenih zgrada ruši maltene u sekundi.

Snažan zemljotres osetio se u većini gradova Egejskog mora, čak i u Istanbulu.Takođe se osetio u Grčkoj, uključujući u glavnom gradu Atini.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!