Pucnjava u Nikšiću: Ranjeni otac i sin, uhapšene dvije osobe

Policija je, po nalogu vrhovnog državnog tužioca, uhapsila Mila (52) i Bata (45) Đurdevca, kojima se na teret stavljaju krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, pucnjavi je prethodila rođačka svađa. Milija Đurđevac je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudnog koša, a njegov sin u predjelu abdomena

Ilustracija (Foto: Fokuspress.com)

Nikšićani Milija Đurđevac (53) i njegov sin Vladimir (23) ranjeni su u pucnjavi koja se sinoć oko 21 sat dogodila u mjestu Lukovo, nedaleko od Nikšića.

Policija je, po nalogu vrhovnog državnog tužioca, uhapsila Mila (52) i Bata (45) Đurdevca, kojima se na teret stavljaju krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, pucnjavi je prethodila rođačka svađa. Milija Đurđevac je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudnog koša, a njegov sin u predjelu abdomena.

Prevezeni su u nikšićku Opštu bolnicu i, prema riječima direktora te ustanove, Ilije Ašanina, stabilnih su vitalnih parametara.

Prema saznanjima “Vijesti”, policija je, prilikom hapšenja, u automobilu Mila Đurđevca pronašla pištolj kalibra 9 mm iz kojeg je, kako se pretpostavlja, pucano na oca i sina. Uviđaj je obavljen a izuzeti tragovi biće poslati Forenzičkom centru u Danilogradu.

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da je efikasnom akcijom rasvijetljen pokušaj ubistva.

“Nikšićka policija je efkasnom reakcijom u kratkom roku rasvijetlila upotrebu vatrenog oružja na štetu dva lica i uhapsila dvije osumnjičene osobe. Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode M.Đ. (52) i B.Đ. (45) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Naime, dežurnoj službi policije u ovom gradu prijavljeno je sinoć oko 21,15 časova da je u mjestu Lukovo došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu M.Đ. (53) i V.Đ. (23) iz Nikšića. Oba lica su zadobila teške tjelesne povrede i hospitalizovani su u Medicinski centar u Nikšiću”, kazali su iz UP.

Kažu da je, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju tog događaja, nikšićka policija došla do sumnje da je oko 21:00 čas “došlo do verbalnog, a potom i fizičkog konflikta između oštećenih i osumnjičenih, nakon čega su M.Đ. (52) i B.Đ. upotrebom vatrenog oružja nanjeli povrede M.Đ. (53) i V.Đ”.

“Policija je kontrolisala vozilo nikšićkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili M.Đ. (52) i još jedno lice kojom prilikom je kod M.Đ. pronađen pištolj marke „CZ“ kalibra 9mm sa 11 komada municije”, kazali su iz policije.

Ilustracija (Foto: Fokuspress.com)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!