Braća Remzo, Mirsad i Reho Honsić iz Rožaja imaju razloga da se ponose potomcima: Od 12 djece čak devet doktori medicine

Diplome doktora medicine već su stekli Alida, Elvisa i Elza, a među njima je i njihova sističe da imaju i tri diplomirana stomatologa i to Jasmina, Lejlu i Selviju. Jasmin je već zasnovao radni odnos dok Lejla i Selvija odrađuju pripravnički staž

Porodice Remza, Mirsada i Reha Honsića, braće iz rožajskog sela Honsići, iznjedrile su četiri ljekara i tri stomatologa, a još troje njihove djece takođe će se okititi doktorskim diplomama u najskorijoj budućnosti.

Diplome doktora medicine već su stekli Alida, Elvisa i Elza, a među njima je i njihova sističe da imaju i tri diplomirana stomatologa i to Jasmina, Lejlu i Selviju. Jasmin je već zasnovao radni odnos dok Lejla i Selvija odrađuju pripravnički staž.

Alida dodaje da medicinu studiraju budući ljekari iz porodice Honsić – Almir, Almira i Šejla.

“Ovako nešto sigurno je nezabilježeno i smatram da ova vrijednost teško da može još negdje da postoji. Mi smo djeca od tri rođena brata koji su odrastali u Honsićima i svi imaju po četvoro djece od kojih su šestoro ljekari, a još troje će to uskoro postati. Osim doktorskih zvanja, imamo još intelektualaca u porodici. Moja rođena sestra Anida je diplomirani psiholog, a jedan brat od strica studira pravne nauke”, s ponosom ističe Alida.

Naglašava da su se svi potomci Remza, Mirsada i Reha odlučili da studiraju, dok je najmlađi član njihove brojne familije učenik trećeg razreda Srednje medicinske škole, a takođe namjerava da upiše medicinu.

“Neki od nas su završili Gimnaziju u Rožajama, a drugi Srednju medicinsku školu u Beranama, ali svi smo tokom školovanja bili lučonoše i uzorni učenici. Studije smo pohađali na državnom fakultetu u Podgorici”, naglašava Alida.

“HVALA RODITELJIMA”

Ističe i da njena sestra od strica radi kao ljekar u Domu zdravlja i da često dolazi do nesvakidašnjih situacija kada ih pacijenti miješaju tvrdeći da su im obje izabrane ljekarke.

“Dešava se da pacijenti moje sestre od strica dođu u moju ordinaciju i ispričaju svoju istoriju bolesti, a kada shvate da ih ne razumijem govore mi kako su već bili kod mene. Tada im objasnim da su oni pacijenti moje sestre”, kaže Alida.

Kaže i da je Jasmin prvi upisao medicinu, a da su potom svi krenuli njegovim stopama.

“Uzor nam je bio sada već pokojni doktor Abdulah Kalač, čija je majka bila član naše porodice. Lično sam imala inspiraciju da se bavim medicinom i kroz poslove mojih roditelja, koji rade u Domu zdravlja”, naglašava Alida, koja uporedo radi i kao profesor u Srednjoj medicinskoj školi u Rožajama.

Ona ističe da će joj pokojni ujak biti uzor i pri odabiru specijalizacije jer planira da, kao i čuveni dr Abdulah zvani Baćko, specijalizira ginekologiju.

“Za ovakav uspjeh najviše smo zahvalni našim roditeljima koji su se potrudili da nas školuju i pokažu nam put ka uspjehu. Ništa nije bilo lako ni nama, ni našim roditeljima, ali uspjeli smo da ostvarimo i naše i njihove ciljeve”, s ponosom ističe Alida.

DR KAJEVIĆ: “PORODIČNI USPJEH KAKAV SE NE PAMTI”

Dr Cena Kajević, kojeg dr Alida takođe smatra svojim uzorom, ističe da porodice Honsić poznaje skoro dvije decenije.

“Sva njihova djeca nisu imala drugih ocjena osim petica i znao sam da su ogroman potencijal. Mislim da ovakav uspjeh nije zabilježen nigdje, jer imati iz jedne familije i to u jednoj generaciji čak devet ljekara zaista je zadivljujuće i značajno ne samo za Rožaje, već i za Crnu Goru. Radi se o veoma kvalitetnim studentima koji su pritom vaspitani i uljudni intelektualci”, kazao je dr Kajević.

Izvor: “Dan”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!