Krivokapić: Obaveza nove vlasti je da Crna Gora liči na Luksemburg

Krivokapić je komentarisao i snimak na kojem se vidi da je bio u kući Milete Pavićevića na Draču kada je dočekan srpski nacionalista i osuđeni terorista Nikola Kavaja. “Kavaja je simbol otpora prema jednom diktatoru. Bio sam tu, bio sam malo zatečen”, rekao je Krivokapić

Zdravko Krivokapić (Foto: Facebook/Za budućnost Crne Gore)

Lider koalicije „Za Budućnost Crne Gore“, Zdravko Krivokapić, za koga su se na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore tri koalicije, koje imaju većinu od 41 poslanika, usaglasile da bude mandatar, poručio je da da je obaveza nove vlasti da Crna Gora liči na Luksemburg.

“Dižem ovu času u čast pobjede. Prvi put u istoriji imamo pobjedu demokratije. Prvi princip djelovanja nove vlasti će biti da uredimo državu – nećemo se svetiti i nije bitan bilo čiji interes osim interesa građana“, poručio je Krivokapić.

On je kazao da se na izborima 30. avgusta u Crnoj Gori prvi put desila demokratska promjena vlasti, te da ne želi “da niko bude poražen”.

“Ne želim da ovo bude pobjeda pobjednika, već cijele Crne Gore. Mi nemamo drugu državu“, kazao je lider koalicije „Za Budućnost Crne Gore“.

On je istakao da je obaveza nove vlasti da Crna Gora liči na Luksemburg, gdje je, kako je kazao, nulta tolerancija na korupciju.

“Ja sam toliko radostan danas da se trudim da ne pustim suzu”, rekao je Krivokapić, prenosi Portal Analitika.

O KAVAJI I AMFILOHIJU

Krivokapić je komentarisao i snimak na kojem se vidi da je bio u kući Milete Pavićevića na Draču kada je dočekan srpski nacionalista i osuđeni terorista Nikola Kavaja. 

“Kavaja je simbol otpora prema jednom diktatoru. Bio sam tu, bio sam malo zatečen”, rekao je Krivokapić.

Komentarišući jučerašnji sastanak sa episkopima SPC u Ostrogu ocijenio je kako je pogrešna percepcija da su Joanikije i Amfilohije bili tu da kroje vlast u Crnoj Gori. 

„Nijednog trenutka oni nijesu pominjali imena, svi smo pokušavali da postignemo dogovor i nađemo pravu mjeru dogovora”, zaključio je Krivokapić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!