Božović: U Beranama će biti otvoren konzulat Republike Srbije (VIDEO)

Ja sam to pitanje pokrenuo u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori. Mislimo da grad Berane po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se ovdje gleda na Srbiju to zaslužuje, kazao je Božović tokom svoje prve radne posjete Beranama

Vladimir Božović (Foto: Printscreen)

Kozulat Republike Srbije biće otvoren u Beranama, potvrdio je danas ambasador te zemlje u Crnoj Gori, Vladimir Božović.

Tokom radne posjete Beranama ambasador Božović sastao se sa čelnicima Opštine Berane, a jedna od najvažnjih tema bilo je upravo otvaranje konzulata.

“Ja sam to pitanje pokrenuo u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori. Mislimo da grad Berane po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se ovdje gleda na Srbiju to zaslužuje”, kazao je Božović tokom svoje prve radne posjete Beranama.

Berane, rekao je, predstavlja najbolje vezivno tkivo između Crne Gore i Srbije.

“Kada Srbija postiže dobre rezultate u Beranama se to slavi i tome se raduje. Imali smo prilike da razgovaramo i o problemima interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, što je potvrda da i kad je Srbiji teško i muka, Berane su otvorile vrata grada”, rekao je.

Predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, kazao je da je tokom današnjeg sastanka bilo riječi i o unađređenju ekonomske i kulturne saradnje.

Kako su zvaničnici njavili, Republika Srbija finansiraće rekonstrukciju velikog gradskog parka kod Lima, čije je idejno rješenje već u pripremi, javlja Radio Berane.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!