Kandidat za premijera Crne Gore, ispod Karadžićeve slike, sa četnicima dočekivao u SAD osuđenog teroristu (VIDEO)

 Analitičar Ljubo Filipović video je objavio na svom Facebook profilu, uz pitanje: Da li će nakon ovog najnovijeg otkrića URA i Dritan moći i dalje dići ruku za Zdravka Krivokapića na mjestu premijera? Filipović piše da je Nikola Kavaja bio terorista, koji je bacao bombe na jugoslovenske konzulate, otimao avione i slično…

Podgorica, 1999, periferija grada, kuća Milete Pavićevića, nekadašnjega taksiste i četničkoga vojvode.

Dočekuje se Nikola Kavaja, bivši oficir JNA, osuđeni dezerter, potom emigrant, član četničke organizacije SOPO, a 1978. otmičar američkoga putničkoga aviona – osuđen u SAD zbog terorizma i drugih krivičnih djela na 65 godina zatvora, pušten na slobodu 1997. godine.

Na video-snimku, koji već oko deceniju kruži na raznim internet društvenim mrežama, raspoznaje se da je u Kavajinoj pratnji Vladimir Božović, sada ekselencija ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

Uz dobrodošlicu i zdravice, sluša se tada nezvanična srpska himna „Bože pravde”, drže se četnički govori i leleče nad srpstvom i Srbijom; zapjevao je i guslar, piše portal Antena M.

Raspoznaju se likovi i drugih prisutnih: protojerej-stavrofor SPC Milun Femić; protojerej SPC Branko Tapušković; Novica Đurić, sada dopisnik srpskoga lista „Politika”; Jovan Dujović (pokojni), nekadašnji novinar „Pobjede”; Ilija Darmanović, advokat i nekadašnji poslanik Srpske radikalne stranke; Rajo Vojinović, guslar i novinar Amfilohijeve „Svetigore”; Aleksandar Stamatović, istoričar i nekad član Srpskog četničkog pokreta; Milutin Mićović, brat Jovana Mićovića – episkopa Joanikija; Goran Bjelanović, novinar…

No, jedan lik na ovoj četničkoj svetkovini, čije je prisustvo takođe zabilježeno okom kamere, tada je za širu javnost anonimni vanredni profesor Univerziteta Crne Gore. A danas opštepoznati nosilac liste ZBCG i kandidat za predsjednika vlade Crne Gore – Zdravko Krivokapić!

Vojvoda Pavićević i Kavaja se srdačno rukuju iznad glave Krivokapića. Riječ uzima pop Tapušković, dok pored njega, a ispod slike Radovana Karadžića – u to vrijeme bjegunca optuženoga za ratne zločine – sa blaženim izrazom sjedi upravo sadašnji kandidat za crnogorskoga premijera: Zdravko Krivokapić.

Pop Tapušković se obraća vojvodama Kavaji i Pavićeviću.

„Draga braćo i sestre, htio bih, ova moja malenkost, da pozdravi srpskoga vojvodu Nikolu Kavaju. I domaćina večeras Miletu Pavićevića, jer mi je učinio veliku čast da budem u društvu sa Nikolom Kavajom. Čovjekom od koga bi ova moja mlada generacija imala štošta da nauči. Kad već nijesam imao prilike da naučim od đeda, koga su zlotvori komunisti ubili 1944. godine, bio je komandir cerovičke čete u bataljonu Vuka Bećkovića, Matijinog oca. Dakle, od čovjeka od koga je ova moja generacija mogla štošta naučiti kako treba srpstvo braniti”.

Na kraju snimka, vidi se i čuje da je veselo društvo po četnički i zapjevalo, piše portal Antena M.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!