DPS: Podržaćemo svaku vladu koja slijedi ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore

Konstatovano je da svi u Crnoj Gori imamo razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan i da je DPS, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji, saopšteno je iz DPS.a

Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je da bezuslovno podrži svaku vladu koja slijedi ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora te partije.

Glavni odbor DPS-a, na današnjoj sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

“Konstatovano je da svi u Crnoj Gori imamo razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan i da je DPS, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji”, saopšteno je iz DPS-a.

Ocijenjeno je da je Demokratska partija socijalista i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori, prenosi rtcg.me.

“Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu, a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh. Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje”, ističe se u saopštenju.

Kao vodeća državotvorna partija, kako je zaključeno na sjednici, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore.

“Zaključeno je, takođe, da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije”, saopšteno je iz DPS-a.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!