Krivična prijava protiv sveštenika iz Herceg Novog

Z. M. je ovo djelo počinio na način što je preko jedne viber grupe u kojoj ima više hiljada članova, danas postavio obavještenje kojim poziva članove te grupe, a koji su kao birači upisani na određenim biračkim mjestima u Herceg Novom, da mu se na dan parlamentarnih izbora, nakon vjerskog obreda u crkvi Svetog Spasa na Toploj, pridruže u litiji iz crkve ka biračkom mjestu, saopšteno je iz Uprave policije

Herceg Novi (Foto: TO Herceg Novi)

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi podnijeli su krivičnu prijavu protiv sveštenika  Z. M. (37) iz te opštine zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na otpor.

“Z. M. je ovo djelo počinio na način što je preko jedne viber grupe u kojoj ima više hiljada članova, danas postavio obavještenje kojim poziva članove te grupe, a koji su kao birači upisani na određenim biračkim mjestima u Herceg Novom, da mu se na dan parlamentarnih izbora, nakon vjerskog obreda u crkvi Svetog Spasa na Toploj, pridruže u litiji iz crkve ka biračkom mjestu”, saopšteno je iz Uprave policije. 

On je, dodaje se u saopštenju, na taj način pozvao građane iz pomenute grupe da postupe suprotno naredbama Ministarstva zdravlja kojima su zabranjena vjerska okupljanja na otvorenom javnom mjestu, osim na prostoru koji pripada vjerskom objektu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!