Enisa Terzić iz Brčkog maskama obezbijedila komšiluk u Njujorku, pa pokrenula svoj brend

Krenula sam sa rezanjem stolnjaka, košulja, haljina, posteljine… svega što mi je došlo pod ruku, a od pamuka je. Ubrzo su svi moji prijatelji bili obezbijeđeni maskama. Kako sam tada izbjegavala da idem u poštu, muž me vozio u drugi dio Njujorku da im dostavim maske. Tada su, kao ispomoć, u Njujork dolazili i ljekari iz drugih država i bile su im potrebne pamučne maske koje bi koristili u slobodno vrijeme. Stupila sam u kontakt s nekim od njih i nosila im maske u hotele u kojima su na Menhetnu odsjedali, opisuje Enisa prve korake u poslu

Iz želje da pomogne drugima, Enisa Terzić iz Brčkog, koja posljednjih 20 godina živi u Njujorku, pokrenula je svoj brend By Enisa T.

U taj grad Enisa je 1999, kao 26-godišnjakinja, došla sama.

“Raditi četiri posla, istraživati Njujork i ići u školu – nije išlo zajedno”, kaže za Moja BiH Enisa, majka blizanaca koja je odlučila da se posveti porodici.

Iako je planirala da se u septembru vrati na posao, više sile su ipak imale drugačiji plan.

 Enisa Terzić sa porodicom (Foto: Privatna arhiva)

Proteklih nekoliko mjeseci, tokom pandemije koronavirusa, ona šije zaštitne maske za porodicu, komšije, prijatelje, medicinske radnike, ali i sve one kojima su potrebne. A evo i kako je došla na ideju da pokrene brend By Enisa T.

“Na prvom mjestu je bila želja da pomognem svima koje poznajem. Vlasti su apelovale na nas da ne koristimo medicinske maske, jer ni medicinski radnici nemaju dovoljno, a sve što sam tada naručila čekala sam i po dvije, tri sedmice. S druge strane, šivaću mašinu imam nekih sedam godina. Kupila sam je svojoj mami krojačici, da se zabavi kada dođe u posjetu iz BiH i uradi sitne prepravke za nas. Do marta ove godine nisam ni pokušala da je koristim, najviše zbog nedostatka vremena, inspiracije, a pomalo i straha da neću to raditi dobro kao ona. Ali onda sam jednog dana stavila mašinu na trpezarijski sto i pozvala mamu putem Vibera da mi pojasni neke stvari”, priča.

Foto: Facebook

Želja, volja i motiv su sada bili tu, ali materijali – ne. Prodavnice su bile zatvorene. Srećom, to nije spriječilo Enisu da pronađe način i započne svoju misiju.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!