Glas Amerike: Rekordan rast novozaraženih, Amerikanci veoma zabrinuti zbog pandemije (VIDEO)

“Krećemo se u pogrešnom smjeru. Ne možemo samo da se usredsredimo na oblasti sa naglim rastom. To ugrožava cijelu zemlju”, poručio je u  utorak u Kongresu vodeći američki ekspert za zarazne bolesti Entoni Fauči

NY Times

Koronavirus nastavlja da se naglo širi u Sjedinjenim Državama. U utorak je registrovano rekordnih više od 47 hiljada novih slučajeva Kovida 19, što je najveći dnevni rast od izbijanja pandemije, dok je zabilježen i najveći porast broja hospitalizacija od sredine aprila.

U najmanje 19 od 50 država obustavljeni su planovi za dalje otvaranje ekonomija, a broj zaraženih raste u 37 država. Sa rastom broja slučajeva, povećava se i zabrinutost među građanima.

Prema anketi agencije Rojters i Ipsosa, sprovedenoj 29. i 30. juna, čak 81 odsto Amerikanaca je “veoma” ili “donekle” zabrinuto zbog pandemije, što je najveći procenat od sličnog istraživanja sprovedenog sredinom maja.

Kako prenosi Glas Amerike, na opasnost od širenja koronavirusa upozoravaju i zdravstveni eksperti.

“Krećemo se u pogrešnom smjeru. Ne možemo samo da se usredsredimo na oblasti sa naglim rastom. To ugrožava cijelu zemlju”, poručio je u  utorak u Kongresu vodeći američki ekspert za zarazne bolesti Entoni Fauči.

U Americi se u prosjeku dnevno registruje oko 40 hiljada novih slučajeva, što bi moglo da se više nego udvostruči.

Ne bi me iznenadilo da to poraste na 100 hiljada dnevno, ako se stvari ne promijene. Zbog toga sam veoma zabrinut”, naglasio je Fauči.

Rekordan broj novozaraženih bilježi se u Teksasu – gotovo 7 hiljada novih slučajeva za dan i u Kaliforniji, gdje je ta cifra veća od 8 hiljada.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!