Haos u Budvi: Za gradonačelnika izabran Divanović, pet odbornika privedeno u policiju… (VIDEO)

Šef Kabineta smijenjenog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića (DF) i funkcioner DF Nikola Jovanović kazao je da da kriminalna organizacija nasilno smjenjuje vlast a ne dozvoljava da Šoljaga uđe na sjednicu. On je kazao da su odbornici DF isprskani sprejom od privatnog obezbjeđenja. U skupštinskoj hali ranije je umalo je došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS)

Foto: Printscreen

Pet odbornika u Skupštini opštine (SO) Budva – Krsto Rađenović iz Socijalističke narodne partije (SNP) i Janko Dimić, Dejan Božović, Nataša Mitrović i Đorđe Vujović iz Demokratskog fronta (DF) privedeni su stanicu policije, prenose “Vijesti”.

Poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Nikolu Divanovića, nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Budva danas je izabrala za predsjednika Opštine Budva, dok je Anđela Ivanović (Crnogorska) izabrana za predsjednicu SO Budva od strane 17 odbornika – 12 odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), tri Crnogorske, jednog iz redova Socijaldemokrata (SD) i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

U salu SO Budva želi da uđe odbornik DF Milan Šoljaga, obezbjeđenje ne da da uđe, jer im je rečeno da je zabranjeno.

Šef Kabineta smijenjenog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića (DF) i funkcioner DF Nikola Jovanović kazao je da da kriminalna organizacija nasilno smjenjuje vlast a ne dozvoljava da Šoljaga uđe na sjednicu.

On je kazao da su odbornici DF isprskani sprejom od privatnog obezbjeđenja.

U skupštinskoj hali ranije je umalo je došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

Odbornici Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) ušli su ranije na sjednicu nove većine u SO Budva poslije brojnih peripetija sa privatnim obezbjeđenjem na ulazu u holu zgrade.

Na video nadzoru sale se navodno vidi da da je odbornik DF Đorđe Vujović upotrijebio biber sprej, a da je odbornik DF Janko Dimić dva puta udario nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u predjelu grudi.

Odbornik DF Đorđe Vujović je snimio Nikolu Divanovića unutar sale obraćajući se javnosti da je doveden iz Podgorice da zaduži Budvu za 40 miliona eura.

Ubrzo je na sjednicu upalo i privatno obezbjeđenje.

Janko Dimić (DF) kazao je da je bačen suzavac i da su odbornici istjerani.

Krsto Rađenovic (SNP) kazao je da je odbornik bačen na zemlju i prskano mu u oči i da su maltretirani od strane organizovane kriminalne grupe (OKG).

Odbornici nove skupštinske većine u Budvi, ušli su ranije u zgradu Skupštine opštine Budva, ovog puta im je dozvoljeno na glavni ulaz, bez legitimisanja.

Simpatizeri DF-a dobacivali su nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću da ne ulazi u zgradu.

Odbornici DF zaustavljeni na glavnom ulazu od privatnog obezbjeđenja.

Odbornici DF I SNP odbili su da pokažu legitimaciju obezbjeđenju iz privatne agencije koie ne žele da pokažu svoje legitimacije.

Prilikom ulaska oni su uspjeli da snime pripadnike obezbjeđenja.

Novinarka Pobjede Đurđica Ćorić nasilno je izbačena hola, odbornici DF-a skočili da je brane od privatnog obezbjeđenja.

Novinarka Ćorić je podignuta i gurana u holu, da bi je potom izbacili napolje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!