Berane: Odbornik Radoš Raičević napustio DPS zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Znam da će se medijski tim DPS-a uskoro obrušiti i na mene kao sto su to činili ovih dana prema univerzitetskim profesorima, ljekarnima u Nikšiću, ili časnim pripadnicima Vojske i policije Crne Gore koji su stali uz svoj narod. Neće biti da smo svi neznaveni i zavedeni. Poručujem im da sam spreman da ponesem svoj krst i njihove etikete, jer kao što najveći među nama davno zapisao, ‘svak je rođen da po jednom umre, strah i bruka žive dovijeka, kazao je Raičević

Radoš Raičević (Foto: Printscreen)

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama i istaknuti funkcioner te partije Radoš Raičević dao je danas ostavku na članstvo u DPS-u, zbog, kako je rekao, neslaganja u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

On je na konferenciji za novinare koju je simbolično održao ispred hrama Svetog Simeona Mirotočivog poručio da će nastaviti da se bori za istinsku u pravu, građansku i multietničku Crnu Goru, za njenu spas i čast.

Raičević se zahvalio na saradnji dosadašnjim partijskim kolegama.

“Među njima ima časnih ljudi sa kojima sam dijelio zajedničke ciljeve stvaranja nezavisne, međunarodno priznate, evroatlantske, multietničke i građanske Crne Gore”.

On je objasnio da razlog odborničke ostavke i ustupanja iz članstva u DPS-u leži u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, “koji to nije”.

“Od najave donošenja antizakona, nebrojeno puta sam organima partije, pa samim tim i predsjedniku, iznio neslaganje sa spornim odredbama Zakona, a od istih sam uvjeravan da će se razmotriti zahtjevi Mitropolije crnogorsko-primorske i postići kompromis”, rekao je Raičević.

On je dodao da je danas više nego jasno da ne postoji politička volja vlasti i da do toga neće doći.

“Znam da će se medijski tim DPS-a uskoro obrušiti i na mene kao sto su to činili ovih dana prema univerzitetskim profesorima, ljekarnima u Nikšiću, ili časnim pripadnicima Vojske i policije Crne Gore koji su stali uz svoj narod. Neće biti da smo svi neznaveni i zavedeni. Poručujem im da sam spreman da ponesem svoj krst i njihove etikete, jer kao što najveći među nama davno zapisao, ‘svak je rođen da po jednom umre, strah i bruka žive dovijeka’”, kazao je Raičević.

Raičević je pozvao pravoslavne vjernike da pred ikonama Svetog Vasilija ili krsne slave koje krase njihove zidove “časno razmisle gdje pripadaju”, prenose “Vijesti”.

“Podsjećam ih da ćemo i sjutra ući u Đurđeve stupove, manastir Moraču, manastir Ostrog, Cetinski manastir i ostale naše svetinje da se pred moštima naših svetitelja pomolimo za zdravlje i sreću naših porodica, da osvestamo slavski kolač ili da krstimo svoju djecu. Zapitajmo se koliko će iskrenosti i snage imati naša molitva, ako danas ne stanemo uz naše svetinje”, kazao je Raicevic.

On je rekao da vraća mandat odbornika partiji kojoj je pripadao i da se neće “voditi primjerima nekih Džakovića, Đurovića i slično”.

Na pitanje da li ostaje u politici, Raičević je odgovorio “o tom potom”. On je nakon konferencije za novinare zapalio svijeću u crkvi pored hrama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!