Otac Austrijanke koja je poginula na Krku: “Ne zamjerite, ali u Hrvatsku više nećemo doći!”

Dieter je kod državnog adokata bio punih sat vremena, a kako nam je kasnije ispričao, dobro se držao, ali u jednom trenutku se slomio. Iako će uskoro biti godinu dana od smrti njegove 21-godišnje kćerke Verene Heinz, za Dietera, koji je gledao kako umire pred njegovim očima, rana je još uvijek sveža

Verena Heinz (Foto: YouTube)

U Rijeci je Županijsko državno tužilaštvo smješteno u zgradi Fine i, osim kad ih policajci dovode u lisicama, ponekad je teško procijeniti koji su “klijenti” jedne, a koji druge ustanove. Podjednako tužno znaju djelovati žrtve ili uplašeni svjedoci koji su došli da daju svoj iskaz DORH-u i nesretnici koji su na Finine šaltere došli provjeriti koliko im je ostalo ovrhe, a svima im je zajedničko da gledaju svoja posla i žele što prije otići odande.

Supružnici iz Austrije Dieter i Gertraud Heinz u riječko su ŽDO stigli u petak poslijepodne, u pratnji advokata Ivana Primorca. Dieter je kod državnog adokata bio punih sat vremena, a kako nam je kasnije ispričao, dobro se držao, ali u jednom trenutku se slomio. Iako će uskoro biti godinu dana od smrti njegove 21-godišnje kćerke Verene Heinz, za Dietera, koji je gledao kako umire pred njegovim očima, rana je još uvijek svježa.

Pred državnim tužiocem otac je ponovio sve detalje stravične pomorske nesreće kojih se još uvijek živo sjeća, priču koju je lani ispričao policiji, kasnije i hrvatskim i austrijskim novinarima, a ako slučaj dospije na sud, pričaće je opet, piše “Jutarnji list”.

Verenu je 24. jula usmrtio gliser dok je s ocem ronila u akvatoriju ispred plaže u Malinskoj na ostrvu Krku.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Institut za javno zdravlje je od posljednjeg presjeka završio analizu 45 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na novi koronavirus.

Sva tri slučaja su iz Bijelog Polja i svi su kontakti prethodno pozitivnog slučaja”, saopšteno je iz IJZCG.

U Crnoj Gori su trenutno 54 aktivna slučaja koronavirusa:

Rožaje: 19 Podgorica: 16 Bar: 3 Berane: 3 Ulcinj: 3 Budva: 3 Bijelo Polje: 4 Cetinje: 2 Danilovgrad: 1

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječi pet pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19.

Četiri pacijenta se liječe u Klinici za infektivne bolesti, a jedan u jedinici intenzivnog liječenja KCCG, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

“Zdravstveno stanje pacijenta koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti je zadovoljavajuće i svi su trenutno stabilnih vitalnih parametara, dok je stanje pacijenta u jedinici intenzivnog liječenja ozbiljno i nalazi se na neinvazivnoj ventilaciji,” saopšteno je iz KCCG.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!