Haos u Budvi: Uhapšeni gradonačelnik i predsjednik SO, iza brave 23 osobe (VIDEO)

Prilikom upada je polomljeno i više stakala na zgradi Opštine

Hapšenje predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića (Foto: Printscreen)

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine, kao i više lokalnih funkcionera. Prilikom upada je polomljeno i više stakala na zgradi Opštine, pišu “Vijesti”.

Budvanska policija uhapsila je 23 osobe zbog, kako su saopštili, ometanja policajaca u vršenju službene radnje, a naveli su i da je jedan policajac povrijeđen.

“Policija je danas u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva”, saopštili su iz Uprave policije.

Pojašnjavaju da su na ulazu u zgradu SO Budva zatekli nekoliko odbornika i veći broj zaposlenih građana koji su “prisustvom na ulazu” onemogućavali policajce da sa Upravnom inspekcijom uđu unutra.

“Okupljeni su se oglušili o izdato upozorenje a potom i naređenja da se raziđu, i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine”, saopštili su iz Uprave policije.

Naveli su da su među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi – Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije “koji su takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.”

“Uprava policije osuđuje postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su krajnje neodgovorni i neprofesionalni imajući u vidu da su ove službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebale da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove. Zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije CB Budva privedena su ukupno 23 lica, među kojima i nekoliko pripadnika pomenutih službi”, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave policije kažu da lica će odgovorna za incident snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom.

“Prilikom ovih događaja povrede je zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći. U toku je prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru”, zaključuje se u saopštenju. 

Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!