Brat Džordža Flojda poručio demonstrantima: Ne divljajte, jer on to ne bi to volio, to ga neće vratiti

Ne divljam ovdje. Nisam došao da nešto dignem u vazduh. Ne stvaram nered u svojoj zajednici. Zašto vi to radite? Ne radite ništa jer ništa od toga neće vratiti mog brata”, rekao je Terens okupljenima. Naglasio je da njegov brat ne bi želio tako nešto i da je njegova porodica miroljubiva. Pozvao je demonstrante da promjene traže mirnim putem i glasaju na izborima

Foto: Printscreen/Al Jazeera

Brat Afroamerikanca Džorža Flojda, Terens Flojd, pozvao je demonstrante u Sjedinjenim Američkim Državama da ne prave nerede na protestima i da promjenu traže mirnim putem tako što će izaći na izbore i glasati.

Terens Flojd je posjetio mjesto na kojem je preminuo njegov brat i obratio se onima koji na protestima prave nerede, pitajući ih zašto razbijaju i uništavaju stvari kad on, koji je brat Džordža Flojda, to ne čini i dodao da takvo ponašanje neće vratiti njegovog brata.

Naglasio je da njegov brat ne bi želio tako nešto i da je njegova porodica miroljubiva. Pozvao je demonstrante da promjene traže mirnim putem i glasaju na izborima, prenosi Tanjug, pozivajući se na pisanje američkih medija.

“Ne divljam ovdje. Nisam došao da nešto dignem u vazduh. Ne stvaram nered u svojoj zajednici. Zašto vi to radite? Ne rádite ništa jer ništa od toga neće vratiti mog brata”, rekao je Terens okupljenima.

Pozvao ih je da urade nešto drugačije – da prestanu da misle da njihov glas nije važan i izađu ne samo na predsjedničke, nego na sve izbore.

“Informišite se, saznajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobijediti, promijenimo sve. Ne čekajte da vam drugi govore ko je ko, trebate sami da znate kome dajete glas. Mnogo je novca u igri, ali je i nas mnogo. I, opet, promjene možemo dobiti mirnim putem”, rekao je Terens Flojd.

On je obišao i mural napravljen njegovom bratu u čast, prenosi Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!