Promoter neonacizma i ustaštva: Na Dan pobjede nad fašizmom, gledaocima RTCG puštena pjesma Tompsona

 Ovaj uređivački “poduhvat” razgnevio je brojne gledaoce koji su na društvenim mrežama oštro kritikovali RTCG, a oglasile su se i opozicione partije. Kolegijum TVCG saopštio je da je u Jutarnjem programu greškom emitovana numera kontroverznog hrvatskog estradnog muzičara Marka Perkovića Tompsona

Danas je, na Dan pobjede nad fašizmom, u jutarnjem programu Televizije Crne Gore emitovan spot kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji je poznat po korišćenju ustaškog pozdrava “Za dom spremni” na svojim koncertima i u jednom od najvećih hitova.

“Vijesti” podsjećaju da su Tompsonovi koncerti tokom godina zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, u kojima se opisuje kao promoter neonacizma i ustaštva.

Ovaj uređivački “poduhvat” razgnevio je brojne gledaoce koji su na društvenim mrežama oštro kritikovali RTCG, a oglasile su se i opozicione partije.

Kolegijum TVCG saopštio je da je u Jutarnjem programu greškom emitovana numera kontroverznog hrvatskog estradnog muzičara Marka Perkovića Tompsona.

“Treba istaći da tekst pjesme nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija, mada će kolegum ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mjere. Uz žaljenje zbog greške napominjemo da je u Jutarnjem programu bilo preko sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsjećanja na Dan pobjede i to s relevantnim gostima. Zlonamjernih tumačenja radi, ističemo da je jasna, svima poznata uređivačka politika Radio Televizije Crne Gore, koja je zasnovana na temeljima antifašizma i evropskih vrijednosti”, navodi se u saopštenju Kolegijuma TVCG, prenosi portal rtcg.me.

Da li će i ko iz uredništva TVCG, nakon ovog sramnog propusta, “za dom biti spreman”, saznaćemo u narednim danima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!