Hačko Brčvak se obratio video porukom: Pružimo zajedno ruku samilosti nevoljnicima

Vrijedni Odbor Humanitarnog fonda Hemiias je uspješno startovao sa prvom akcijom preko naše Facebook stranice. Ovom prilikom pozivamo sve vas koji ste u mogućnosti da podržite naše zajedničke projekte, da pružimo ruku samilosti siromašnima i prognanim nevoljnicima i bolesnima. Nemojmo zaboraviti da oni imaju svoj udio u onome što je nama uzvišeni Gospodar darovao. Zar nagrada za dobro djelo može biti nešto drugo do dobro, kazao je Brčvak

Preko Facebook stranice Fondacije Hemiias danas je startovala akcija sakupljanja pomoći samohranoj majci Jasmini Pačariz, koja ima dvoje maloljetno djece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama.

Izvršni odbor Hemiiasa je na taj način pružio priliku svima da učestvuju u ovom humanom djelu, čiji je cilj kupovina stana i stvaranje boljih uslova za život ovoj izmučenoj porodici iz Rožaja.

Hajriz Hačko Brčvak, osnivač Fondacije, obratio se video porukom svim ljudima u Crnoj Gori i inostranstvu.

“Vrijedni Odbor Humanitarnog fonda Hemiias je uspješno startovao sa prvom akcijom preko naše Facebook stranice. Ovom prilikom pozivamo sve vas koji ste u mogućnosti da podržite naše zajedničke projekte, da pružimo ruku samilosti siromašnima i prognanim nevoljnicima i bolesnima. Nemojmo zaboraviti da oni imaju svoj udio u onome što je nama uzvišeni Gospodar darovao. Zar nagrada za dobro djelo može biti nešto drugo do dobro”, kazao je Brčvak.

On je dodao da treba da iskoristimo priliku dok su vrata za činjenje dobrog djela otvorena.

“Poštujmo sve ljude i lijepo se odnosimo prema svima. Pomilujmo djete kad sretnemo, pomognimo starijima, brinimo se o roditeljima, pazimo rodbinu i komšije, budimo dobri prijatelji, bračni drugovi, korisni članovi društva i zajednice. Budimo bolji, milostiviji, prijatniji i tolerantniji. Nastojimo da svojim ponašanjem i izgledom privlačimo ljude, a ne da ih odbijamo od sebe. Ne smatrajmo da smo bolji od drugih zbog našeg izgleda, načina oblačenja ili pozicije u društvu, dokažimo se samo našim znanjem, iskrenošću i lijepim ponašanjem. Na kraju, svim pripadnicima muslimanske vjeroispovijesti Ramazan Šerif Mubarek Olsun”, kazao je Brčvak. 

Ukoliko želite donirati novac za Jasminku Pačariz i njenu djecu, to možete uraditi na ovom linku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!