Oproštaj od voljenih u doba korone: Iz kola gledaju na ekranu spuštanje kovčega, poruke utjehe preko mikrofona (VIDEO)

Sve to je potpuno besplatno. Naše porodice su sada u bolu i želimo da im što više olakšamo, kaže izvršni direktor pogrebnog preduzeća Dik Tips, dodajući da je teško izgubiti voljenu osobu, ali da je još teže reći nekome da ne može doći na sahranu

Foto: Printscreen/KENS 5

Kako novi koronavirus nastavlja da se širi u Sjedinjenim Američkim Državama, jedno pogrebno preduzeće iz San Antonija došlo je na ideju da ponudi novu vrstu usluge porodicama koje su izgubile svoje članove u pandemiji, kako bi imali prilike da se oproste od svojih voljenih.

“Mišen park kapele i groblja” u San Antoniju, Teksas, prvi su u svijetu koji su početkom aprila objavili da otvaraju “drajv-in” prenos sahrana, a u utorak ujutro održana jedna od prvih usluga ove vrste, piše “Dejli mejl”, prenosi “Blic”.

Od koronavirusa do sada je u SAD umrlo 28.554 ljudi, sa potvrđenim brojem slučajeva zaraze od preko 644.000.

“Mišen park” omogućava porodicama i prijateljima umrlih da prisustvuju sahrani iz svojih automobila, u skladu sa mjerama društvenog distanciranja, i to besplatno. Ožalošćeni mogu da se dovezu do ekrana i posmatraju spuštanje kovčega ili polaganje urne, a potom kod postolja sa mikrofonom mogu ostaviti govornu poruku za porodicu koja je izgubila svog člana, sve to iz vozila.

Ceremonija se okončava trubljenjem iz automobila po tri puta, što predstavlja utjehu, podršku i ljubav, nakon čega se razilaze svojim kućama.

Za one koji ne mogu da prisustvuju sahrani ni na ovaj način, “Mišen park” je obezbijedio onlajn praćenje. Virtuelni posjetioci mogu da se digitalno upišu u knjigu ožalošćenih i izraze saučešće porodici.

“Sve to je potpuno besplatno. Naše porodice su sada u bolu i želimo da im što više olakšamo”, kaže izvršni direktor pogrebnog preduzeća Dik Tips, dodajući da je teško izgubiti voljenu osobu, ali da je još teže reći nekome da ne može doći na sahranu.

Guverner Teksasa Greg Ebot i zvaničnici San Antonija rekli su da limit okupljanja od 10 osoba ne važi za sahrane, ali pogrebna preduzeća su podstakla ožalošćene da drže međusobnu distancu i prate higijenske preporuke.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!