Raste broj žrtava u SAD: 27.541 smrtni slučaj, zaraženo više od 600.000, izdata naređenja o ostanku kod kuće

Guverner države Njujork Edrju Kuomo izjavio je danas da su tokom prethodnog dana preminule 752 osobe, što je blagi pad u odnosu na dan prije, ali je i dalje to veliki broj, iako je broj hospitalizovanih u padu

Foto: Printscreen/BBC

Broj preminulih u SAD porastao je za 1.494 na ukupno 27.541, dok je zaraženih više za 8.216 i ukupno ih je 622.102, pokazuju najnoviji podaci Worldometersa.

Guverner države Njujork Edrju Kuomo izjavio je danas da su tokom prethodnog dana preminule 752 osobe, što je blagi pad u odnosu na dan prije, ali je i dalje to veliki broj, iako je broj hospitalizovanih u padu, prenio je Rojters.

“Moramo izgraditi most ka ponovnom otvaranju ekonomije”, rekao je Kuomo na konferenciji za novinare.

Direktor Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild izjavio je da je Agencija spremna da pomogne državama koje se nalaze u procesu ukidanja ograničenja kako bi se kontrolisalo širenje virusa.

“Postoje brojne države, 19 – 20 država, koje su imale ograničen uticaj”, rekao je Redfild u intervjuu za Dobro jutro Ameriko TV ABC i dodao da će Agencija pomoći guvernerima koji osjećaju da su spremni da se države ponovo otvore.

Države i lokalne vlade su izdale naređenja o ostanku kod kuća za oko 94 odsto Amerikanaca da bi spriječili širenje korona virusa.

Ograničenja su uticala na američku ekonomiju zbog obaveznih zatvaranja kompanija, zbog čega su milioni Amerikanaca ostali bez posla.

U Njujorku, gradonačelnik Bil de Balzio je najavio danas inicijativu vrijednu 170 miliona dolara pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

On je zatražio od supermarketa i drugih prodavnica u najnaseljenijem američkom gradu da traže od kupaca da nose maske dok kupuju, prenosi “Blic”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!