Na današnji dan prije 26 godina ubijena novinarka Dada Vujasinović: Ubica i dalje nije otkriven

“Ne možeš ti, čoveče, uz čips i pivo da gledaš kako naša artiljerija sravnjuje sa zemljom jedan grad, a da se ne zapitaš – kako bi meni, mom detetu, bolesnoj majci, bilo kome bilo, da neko sedne na Avalu i tuče me odozgo”, govorila je o Sarajevu Dada Vujasinović

Radislava Dada Vujasinović, novinarka poznata po izvјeštajima sa ratišta 1990-ih godina i istraživačkim tekstovima o organizovanom kriminalu u Srbiji, ubijena je na današnji dan 1994. godine u svom stanu u Beogradu.

Prvobitna istraga govorila je da se novinarka ubila iz lovačke puške, što su i njena porodica, kolege i prijatelji uporno osporavali, prenosi “Danas”.

Vještačenje balističara iz 2008. osporilo je zvaničnu verziju o samoubistvu, a u januaru 2009. godine Okružno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je policiji zahtjev da prikupi dokaze o ubistvu.

Holandski forenzički institut je prije četiri godine vještačenjem došao do zaključka da „povrede koje je kritičnom prilikom zadobila Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja“.

Dragan Bursać, poznati novinar i kolumnista iz Banja Luke, na svom Facebook profilu podsjetio je na riječi Dade Vujasinović o Sarajevu. 

“Ne možeš ti, čoveče, uz čips i pivo da gledaš kako naša artiljerija sravnjuje sa zemljom jedan grad, a da se ne zapitaš – kako bi meni, mom detetu, bolesnoj majci, bilo kome bilo, da neko sedne na Avalu i tuče me odozgo”, govorila je hrabra novinarka.

Vujasinović je rođena 10. februara 1964. godine u Čapljini, u Bosni i Hercegovini. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu 1987. godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!