Berni Sanders odustao od trke za predsjednika Amerike

Berni Sanders je odustao. Zahvaljujući Elizabet Voren. Da nije bilo nje Berni bi odnio pobjedu u skoro svakoj državi na Super utorak. Ovo se okončalo baš kao što su demokrate i Nacionalni komitet demokrata tražile, kao i fijasko pokvarene Hilari. Bernijeve pristalice treba da priđu republikancima, napisao je Donald Tramp na Twitteru

Berni Sanders (Foto: Printscreen)

Berni Sanders, senator iz Vermonta i jedan od pretendenata za predsjedničku nominaciju demokrata, suspendovao je kampanju za predsjedničke izbore 2020. godine.

Svoju odluku prenio je u u srijedu tokom sastanka saradnicima, objavio je njegov štab.

Tokom Sandersovog obraćanja javnosti putem društvene mreže Twitter oglasio se američki predsjednik Donald Tramp, prenosi Glas Amerike.

“Berni Sanders je odustao. Zahvaljujući Elizabet Voren. Da nije bilo nje Berni bi odnio pobjedu u skoro svakoj državi na Super utorak. Ovo se okončalo baš kao što su demokrate i Nacionalni komitet demokrata tražile, kao i fijasko pokvarene Hilari. Bernijeve pristalice treba da priđu republikancima!”, napisao je Donald Tramp na Twitteru.

Sanders i Džo Bajden, bivši potredsjednik Sjedinjenih Država i kandidat koji je vodio u trci za Trampovog rivala na predsjedničkim izborima zakazanim za 3. novembar 2020, za sada su prekinuli kampanju – dok su istovremeno desetine američkih država odložile primarne izbore. Država Viskonsin će ih, uprkos pozivima na odlaganje, održati u utorak.

Nakon nekoliko uzastopnih pobjeda u martu, Bajden je preuzeo vođstvo po broju delegata koji bi mu obezbijedili nominaciju za protivnika republikanskom predsjedniku Donaldu Trampu na novembarskim izborima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!