Nova donacija Hajriza Hačka Brčvaka: Opštini Tuzi 3.000 eura (VIDEO)

Tuzi se nalaze u karantinu nakon što je ustanovljeno da je iz te opštine 15 od 18 osoba, koje su prije tri dana testirane, bilo pozitivno na korona virus

Hačko Brčvak sa suprugom Selmom i prijateljima u Njujorku (Foto: Fokuspress.com)

Humanista i biznismen iz Njemačke Hajriz Hačko Brčvak donirao je Opštini Tuzi 3.000 eura.

Tuzi se nalaze u karantinu nakon što je ustanovljeno da je iz te opštine 15 od 18 osoba, koje su prije tri dana testirane, bilo pozitivno na korona virus.

Brčvak je obezbijedio medicinsku opremu za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici, vrijednu više od 183.000 dolara, a koja bi trebalo da stigne 2. aprila.

Oprema se sastoji od 250.000 maski, milion rukavica, 1.000 zaštitnih odijela, četiri respiratora i 100 aparata za temperaturu.

Za bolnice u Bijelom Polju i Baru planirano je po 50.000 maski, 200.000 rukavica, 30 aparata za merenje temperature, 200 zaštitnih odijela i respirator, a ostatak za Klinički centar u Podgorici.

On i biznismen iz Švedske Veselin Mijač nedavno su uplatili po 100.000 eura Nacionalnom koordinacionom timu za borbu proziv zaraze.

Brčvak je pozvao iseljenike da pomognu Crnoj Gori koliko ko može.

“Biće i auta, i telefona, i stanova, i svega, ali budite svjesni – ako našom donacijom uspijemo da spasimo jedan život, to je isto kao da smo spasili cijelo čovječanstvo. Jedan veliki učenjak je rekao: Kada se nekom otvore vrata dobra neka požuri ka njima, doista se ne zna kada će se zatvoriti. Zato, udjelite što prije, jer sigurno je vaše samo ono što ste dali”, kazao je Brčvak u video poruci.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!