U Crnoj Gori 67 zaraženih, jedan pacijent na respiratoru, najgore u Tuzima

Najviše zaraženih je u Tuzima – 26, a jedna osoba manje – 25 je zaražena u Podgorici

Foto: Fokuspress.com

U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 15 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od tog broja, desetoro se liječi u Klinici za infektivne bolesti, a pet u Internoj klinici, prenosi rtcg.me.

Kako je saopšteno iz KCCG, pacijenti koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti su trenutno stabilnih vitalnih parametara.

“Od pet pacijenata koji se liječe u Internoj klinici jedan je životno ugrožen i priključen je na respirator, dok su ostala četiri, za sada, stabilnih vitalnih parametara”, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je još 14 slučajeva korona virusa u Crnoj Gori. Time je broj oboljelih porastao na 67, saopšteno je iz IJZ. Najviše zaraženih je u Tuzima – 26, a jedna osoba manje – 25 je zaražena u Podgorici.

“Od jučerašnjeg presjeka u 18 sati, analizana su 44 uzorka. Novi korona virus je potvrđen kod 14 osoba, dok je kod 30 osoba nalaz negativan”, saopšteno je iz IJZ.

“Imajući u vidu broj stanovnika, najpogođenija je opština Tuzi sa stopom od 173/100.000 stanovnika. Poređenja radi, stopa u Podgorici je: 13/100.000 stanovnika”, saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori sada je 67 inficiranih novim korona virusom.

“Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.356 osoba. Pozitivni slučajevi su epidemiološki povezani s prethodno potvrđenim slučajevima”, poručuju iz IJZ.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!