Tvrđava na morskoj pučini postaje utočište milionera tokom epidemije (VIDEO)

Mnogi milioneri su bacili oko na ovo zdanje, od kada su skoro sve zemlje na svijetu krenule u borbu protiv smrtonosne zaraze. Do tvrđave se može doći brodom ili helikopterom. Nekada je bila hotel sa četiri zvjezdice, 23 zasebne sobe i pet tematskih barova

Foto: Printscreen

Tvrđava iz Viktorijanskog doba No man’s napravljena je da štiti Veliku Britaniju od invazije, a danas bi mogla poslužiti za izolaciju tokom epidemije korona virusa.

Mnogi milioneri su bacili oko na ovo zdanje, od kada su skoro sve zemlje na svijetu krenule u borbu protiv smrtonosne zaraze. Do tvrđave se može doći brodom ili helikopterom. Nekada je bila hotel sa četiri zvjezdice, 23 zasebne sobe i pet tematskih barova.

Mogla bi da postane luksuzni dom, nakon što je vlasnik Majk Kler podnio zahtjev za prenamjenu i renoviranje. Postoje tri ovakva utvrđenja u moreuzu Solent koji dijeli ostrvo Vajt od ostatka Engleske. No No man’s se nalazi se na oko 1,6 kilometara od baze Kraljevske mornarice Hants u Portsmutu.

Utvrđenja blizu obale na jugu Engleske mogla bi postati atraktivna destinacija za stanovanje, jer je vlasnik Majk Kler prošlog septembra odlučio da ih proda. Tada se vjerovalo da tvrđave poput No man’s i Spitbank zajedno vrijede oko 8 miliona funti, ali sadašnja situacija mogla bi da promijeni cijenu.

Tvrđava No man’s ima svetionik, igralište sa laserima, restoran i spa centar. Milioner Majk Kler tražio je od Savjeta okruga Vajt dozvolu kako bi pretvorio tvrđavu u jedinstveni stambeni objekat. Planovi njegove kompanije odnose se na promjenu koncepcije hotela koji će postati kuća sa 15 spavaćih soba usred Solenta.

U vrijeme dok je No man’s bio hotel mogao je da primi do 200 gostiju, sa cijenom noćenja od 990 funti. Turisti su mogli da dođu do nje brodom i avionom, a potom bi uslijedila zabava u barovima ili opuštanje u hidromasažnoj kadi na krovu hotela. Na površini od oko 9.200 kvadratnih metara nalaze se 23 sobe za goste i osoblje, svetionik, hidromasažne kade, sauna i heliodrom, piše San.

Majk Kler je 2009. godine kupio tvrđavu Spitbank, a utvrđenja Horse Sand Horse i No Man’s tri godine kasnije.

Ovakve tvrđave bi mogle biti savršeno mjesto za karantin. Milioni Britanaca izolovani su u svojim domovima zbog epidemije COVID-19. Broj zaraženih u Britaniji premašio je 2.600, a 111 osoba je umrlo, prenosi Telegraf.rs.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!