Potresne scene iz Italije: Vojni kamioni odvoze preminule jer na groblju više nema mjesta (VIDEO)

Ukupno 31 kovčeg sa tijelima žrtava biće kremiran odmah u Modeni, prenosi italijanska Republika. Korijere dela sera navodi da će šezdesetak kovčega sa tijelima žrtva prebačeno vojnim kamionima u druge gradove, u drugim pokranijama, gdje će biti kremirani

Foto: Printscreen

Kolona vojnih kamiona odvozila je sinoć kovčege sa tijelima preminulih iz grada Bergama, koji ne može da se izbori sa prevelikim brojem žrtava korona virusa, u druge italijanske oblasti.

U Bergamu, gdje je velika kriza sa brojem oboljelih i preminulih od posljedica korona virusa, nadležne službe su suočene sa dramatičnim problemom – zbog prevelikog broja žrtava vlasti su angažovale vojsku da kovčege sa preminulima prebaci vojnim kamionima u udaljenije gradove, i do Modene, u susjednoj pokrajini Emiliji Romanji, gdje će biti kremirani.

Ukupno 31 kovčeg sa tijelima žrtava biće kremiran odmah u Modeni, prenosi italijanska Republika.

Korijere dela sera navodi da će šezdesetak kovčega sa tijelima žrtva prebačeno vojnim kamionima u druge gradove, u drugim pokranijama, gdje će biti kremirani. Ansa piše da je u tridesetak kamiona oko sedamdeset kovčega, prenosi N1.

Samo za jedan dan u Lombardiji je umrlo od virusa 319 ljudi, a u toj pokrajini najviše je umrlih od početka izbijanja epidemije, njih 1.959.

I u obližnjoj i Breši broj oboljelih je u jednom danu porastao za skoro 500 dok je u Milanu, u istoj pokrajini, oko 300 novozaraženih.

Broj žrtava korona virusa u italijanskoj pokrajini Lombardiji na žalost ne smanjuje se, a predsjednik te pokrajine Atilo Fontana upozorio je da uskoro zdravstvene službe neće moći da odgovore i pomognu novooboljelima.

On je zato ponovio apel svim građanima da “ostanu kod kuće”.

“To vam, prijatelji, govorim lijepo, ali uskoro ćemo morati da promijenimo ton ka agresivnijem da biste shvatili. To tražimo od vas da bismo spasili živote. Svaki izlazak iz kuće je opasnost za vas i za druge”, kazao je on, upozoravajući da će od vlada zatražiti snažan odgovor ukoliko građani te pokrajine ne usliše molbe.

On je to rekao nakon što je juče Lombardija objavila da je, prateći kretanja mobilnih telefona, ustanovila da se 40 odsto osoba kretalo više od 300 metara od kuće, uprkos svim zabranama i apelima da se ne izlazi iz kuća kako bi se ograničilo širenje virusa.

U Milanu je planirano opremanje bolnice za prijem bolesnika u prostoru Sajma, a donacije za opremanje tog prostora dale su velike italijanske firme i fudbalski klubovi. Predsjednik pokrajine pozvao je ljekare i medicinske radnike koji su se pezionisali u posljednje dvije godine ili rade u privatnoj praksi, da pomognu svojim kolegama, kojih je trenutno nedovoljno da pruže pomoć svima kojima je potrebna.

Samo u jednom danu u Italiji je od posledica koronavirusa umrlo 475 osoba.

I dalje oblast Lombardija plaća najtežu cijenu sa dvije trećine od ukupnog broja umrlih.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!