Šehović: Od sljedeće sedmice nastava na daljinu pod sloganom #UčiDoma

Ministarstvo prosvjete danonoćno radi na pripremi novog koncepta nastave na daljinu koja će se odvijati pod sloganom #UčiDoma i sa kojom će se krenuti početkom sljedeće nedjelje. Podrazumijevaće učenje putem televizijskih kanala, YouTube kanala i sadržaja na e-platformama, o čemu ćemo detaljno obavijestiti javnost do kraja nedjelje, poručio je Šehović

Foto: GOV.ME

Nastava na daljinu počeće početkom naredne sedmice, podrazumijevaće učenje putem televizijskih kanala, YouTube kanala i sadržaja na e-platformama i odvijaće se pod sloganom #UčiDoma, najavio je ministar prosvjete Damir Šehović.

“Ministarstvo prosvjete danonoćno radi na pripremi novog koncepta nastave na daljinu koja će se odvijati pod sloganom #UčiDoma i sa kojom će se krenuti početkom sljedeće nedjelje. Podrazumijevaće učenje putem televizijskih kanala, YouTube kanala i sadržaja na e-platformama, o čemu ćemo detaljno obavijestiti javnost do kraja nedjelje“, poručio je Šehović.

On je kazao da je u projekat uključeno oko 100 ljudi, prenosi rtcg.me.

“Oni daju svoj maksimum kako bismo samo u nedjelju dana, koliko imamo na raspolaganju za osmišljavanje i realizaciju projekta, dobili najviše što se može za ovako kratko vrijeme“, rekao je Šehović.

Ministar je dodao da, uprkos ogromnim naporima kompletnog prosvjetnog resora, ne bi bilo moguće realizovati ovaj zahtjevan posao bez nesebične podrške društveno odgovornih partnera van sistema obrazovanja.

„U tom smislu veliku zahvalnost dugujemo svim TV kućama, posebno Ivanu Jovetiću i Božidaru Šundiću – TVCG, koja nam je stavila na raspolaganje praktično sve svoje slobodne resurse, Sonji Drobac – Prva TV koja je dala ogroman doprinos, kao i kolegama iz MNE Sport koje su su nam ustupile većinu svojih kapaciteta. Dodatno, TV Vijesti i TV Nova stavile su takođe na raspolaganje svoje kapacitete”, kazao je ministar.

Posebnu iskrenu zahvalnost, kako je dodao, duguju Nenadu Vujoševiću i Darku Ivanoviću – Skočku, odnosno kompaniji Amplitudo koja radi na pripremi websajta, sa koga će se moći preuzeti video i drugi materijal za sve predmete. 

“Isto važi i za NVO te produkcione i marketinške agencije: NVO 35mm, Infobiro, PR centar, Arhimed, Global Soft, koje su nam svoje resurse stavili na raspolaganje. Radio-difuzni centar, Agencija za elektronske medije i svi kablovski operateri dali su maksimalnu podršku”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Ministar vjeruje da će roditelji i škole biti najbolji i najveći partneri koji će, pomažući djeci da savladaju gradivo, podržati napore svih koji su se potrudili da omoguće alternativne načine učenja.

“On je zaključio da bi u ovim danima moto svih u sistemu obrazovanja trebalo da bude ‘I zdravlje i znaje!’ i izrazio uvjerenje da ćemo kao društvo pokazati da je to moguće”, piše u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!