Kina će donirati Crnoj Gori respiratore, N95 maske, maske za operaciju, zaštitnu odjeću…

Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, kinesko Ministarstvo vanjskih polova i povezani organi će i dalje tražiti kanale za nabavku potrebnih medicinskih materijala za Crnu Goru. Kineski narod će i dalje pružati podršku crnogorskom narodu, poručili su iz ambasade NR Kine”, piše u saopštenju

Foto: Ministarstvo zdravlja

Kina će donirati Crnoj Gori medicinsku opremu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

“Ambasada NR Kine u Crnoj Gori obavijestila je Ministarstvo zdravlja da će, na osnovu nedavnih zahtjeva crnogorskog ministra zdravlja, pokazajući solidarnost kineskog naroda prema crnogorskom narodu, kao i tradicionalno prijateljstvo između dvije zemlje i njihovih naroda, NR Kina donirati Crnoj Gori:

Kins će donirati Crnoj Gori respiratore, N95 maske, maske za operaciju, zaštitnu odjeću…

Medicinska N95 maska – 1000 komada

Maska za operaciju – 1000 komada

Medicinska zastitna odjeća – 1000 komada

Rukavice za operaciju – 1000 pari

Medicinske navlake za cipele – 1000 pari

Respiratori – 2 komada”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović izrazio je duboku zahvalnost Narodnoj Republici Kini za pomoć u dopremanju medicinskih sredstava i opreme u trenutku kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom novog korona virusa.

“Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, kinesko Ministarstvo vanjskih polova i povezani organi će i dalje tražiti kanale za nabavku potrebnih medicinskih materijala za Crnu Goru. Kineski narod će i dalje pružati podršku crnogorskom narodu, poručili su iz ambasade NR Kine”, piše u saopštenju.

Iz Ambasade Narodne Republike Kine u Crnoj Gori zahvalili su Ministarstvu zdravlja Crne Gore na saradnji i prijateljskim odnosu u duhu dobrih odnosa koje povezuju ove dvije zemlje i ponovili izraze svog poštovanja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!