Posljednji oproštaj od Kobija i Đijanje, Vanesa uplakana održala govor: Dušo, čuvaj našu ćerku, zabavite se gore i vidimo se jednog dana (VIDEO)

Pričala je Vanesa, a brojna poznata lica, porodica i prijatelji porodice Brajant su plakali. “Nismo dobili priliku da je učimo da vozi. Nisam dobila priliku da joj kažem kako je lijepa na vjenčanju. Nikada neću vidjeti svoju djevojčicu na vjenčanju. Nikada neću vidjeti njen ples sa ocem”

Vanesa Brajant (Foto: Printscreen)

Izašla je na binu prepunog Stejpls centra u Los Anđelesu. Smogla snage da govori. Vanesa Brajant je na današnjoj komemoraciji u čast supruga Kobija Brajanta i ćerke Đijane Brajant koji su stradali 26. januara u padu helikoptera u Los Anđelesu održala govore – za Điđi i Bubu, kako je zvala muža.

“Okej”, rekla je Vanesa Brajant na početku govora, kao da je sebe uvjeravala da može da govori.

“Hvala vam. Volim i ja vas”, odgovorila je nekome iz publike koji joj je rekao da je voli. Nastavila je:

“Prvo, hvala vam što ste došli ovde. Ljubav i podrška iz cijelog svijeta su bili tako ohrabrujući. Hvala za molitive. Hoću da pričam o Kobiju i Điđi. Počeću od svoje djevojčice”.

Zastala je.

“Moja djevojčica Đijana Brajant bila je nježna duša. Poljubila bi me za laku noć i dobro jutro. Bila je tako pažljiva”, rekla je Vanesa i sjetila se da je ćerka jednom nije poljubila prije odlaska u školu. Kada ju je pitala zbog čega to nije uradila, odgovorila joj je: ” Mama, poljubila sam te, ali ti si spavala pa nisam htjela da te budim. Ljubila me je svakog dana”.

Suze i riječi su se miješale dok je Vanesa pričala o Điđi.

Foto: Printscreen

“Bila je tatina djevojčica, ali znam da me je voljela. I uvijek mi je to pokazivala. Bila je jedna od mojih najboljih prijateljica. Voljela je kuva, da svima stavlja osmijeh na lice”.

Mnogo puta je, piše “Blic”, Vanesa pomenula osmijeh svoje ćerke.

“Bila je energična na mene, imala je isti entuzijazam, smijeh… Imala je najljepši smijeh, zarazan, čist, nevin. Umjela je da poput tate posluša neku pjesmu nekoliko puta i da odmah zapamti riječi. Bila je sjajan sportista”.

Navela je Vanesa sportove u kojima je Điđi bila sjajna: od fudbala do košarke. I sjajno je plesala, navela je mama.

Imala je sve petice u školi, bila je predsjednik Školskog komiteta, asistent reditelja školske predstave, znala je mandarinski i španski jezik, želela je da upiše srednju školu… da nastavi sa sestrom Natali.

“Imala je najbolje poljupce i zagrljaje. Nježne usne kao njen tata. Osjećala sam koliko me voli. Voljela sam kako me gleda i grli. Toliko smo se voljele. Toliko mi nedostaje. Voljela je da mi pomaže oko Bjanke i Kapri”.

Kobijevi roditelji (Foto: Printscreen)

Điđi nas je, Vanesa je rekla, učinila ponosnim i još to čini.

Pričala je Vanesa, a brojna poznata lica, porodica i prijatelji porodice Brajant su plakali.

“Nismo dobili priliku da je učimo da vozi. Nisam dobila priliku da joj kažem kako je lijepa na vjenčanju. Nikada neću vidjeti svoju djevojčicu na vjenčanju. Nikada neću vidjeti njen ples sa ocem”.

Vanesa Brajant je rekla da bi Điđi uradila mnogo za NBA košarku, za žensku košarku, da bi bila sjajna mama…

I sjajan mentor baš kao njen tata, jer su oboje voljeli da uče ljude.

A onda je počela govor o Kobiju:

“Kobi je na terenu bio neustrašiv. Pisac. Oskarovac. Pobjednik. Crna mamba”.

 

Majkl Džordan (Foto: Printscreen)

I onda se prolomio aplauz centrom.

“Za mene je bio Bubu, Papićulo, a ja za njega Vibi, prinćipesa, kraljica, kraljica mama…

Nisam ga gledala kao slavnu ličnost. Bio je nježan suprug i divan otac.

Bio je moj! Bio je moje sve.

Vezu sa njim sam počela sa 17 i po godina. Bila sam njegova prva djevojka, prva ljubav, žena, prijatelj, osoba od povjerenja, zaštitnik.

Bio je nevjerovatan suprug. Volio me je više nego što mogu da iskažem. Volio je da rano ustaje, a ja da kasno liježem… Imali nevjerovatnu ljubavnu priču.

Nekoliko dana prije nesreće poslao mi je slatku poruku i rekao kako bi volio da provedemo dan zajedno, bez djece, jer sam ja njegov najbolji prijatelj. Nismo to uradili. Nismo imali vremena zbog obaveza. Ali sam zahvalna što imam tu poruku”.

Šakil O’Nil (Foto: Printscreen)

Poručila je da bi bio kul deda.

“Volio je da sa Natalijom gleda filmove, ‘Ratove zvijezda’, ‘Harija Potera’, da uspavljuje Blanku. Želim da ćerke pamte koliko je bio dobar otac.

Bubu i Điđi, volim vas i nedostajete mi. Dušo, čuvaj našu ćerku Điđi. Zabavite se gore i vidimo se jednog dana”.

Govor Vanese Brajant najavio je voditelj i prijatelj Kobija Brajanta, Džimi Kimel, koji je sve vrijeme pričao kroz suze.

Rekao je da Kobija i Điđi vidi u svemu.

“Bez ove žene ne bi bilo ni Kobija ni Đijane”, rekao je Kimel i prepustio govornicu Vanesi.

Govor je održao i generalni direktor LA Lejkersa, Rob Pelinka, koji je krstio malu Đijanu.

“Posljednje djelo Kobija Brajanta bilo je herojsko”, rekao je Pelinka i naglasio da njegovoj osmogodišnjoj ćerki mnogo nedostaju Điđi i Kobi i da non stop pita za njih.

Čast mu je što je kum porodice Brajant. Istakao je da su Kobi i Đijana imali posebnu vezu oca i ćerke. A onda je pomenuo Vanesu.

Džimi Kimel (Foto: Printscreen)

“Vanesa je kako niko na svetu budila Kobijevu romantičnu stranu. Ljubav sa njom bila je njegova energija za život”.

Uz pjesmu “You Belong To Me” počelo je emitovanje porodičnih slika.

Kao što je Rob Pelinka rekao, Điđi i Kobi će živjeti vječno.

Nastupila je zatim Ališa Kiz koja je izvela Betovenovu “Mjesečevu sonatu”. Sigurno je ovo bio jedan od njenih najtežih nastupa.

Iza Ališe je bila Vanesa Brajant, koja je sa mnogo emocija ispratila Ališin i nastup Bijonse.

Došao je zatim trenutak za govor Majkla Džordana koji je džentlmenski pomogao Vanesi Brajant da siđe sa bine nakon govora.

Plakao je dok je pričao o Kobiju čijoj se strasti prema sportu divio. “Bio je odlučan da bude najbolji košarakaš”, rekao je Džordan, a on je bio odlučan da bude najbolji stariji brat na svijestu.

I uživa što je tata djevojčica kao što je Kobi bio!

Zbog suza se Džordan na trenutak i nasmijao i našalio svojoj emotivnosti (nasmijao i Vanesu) i rekao da je Kobi bio takav, “umio je da dopre do vas”.

“Kad je Kobi umro, umro je dio mene, i umro je dio vas. Da nije tako, ne biste večeras bili ovdje”, poručio je Džordan i dodao: “Počivaj u miru, mlađi brate!”

Šakil O’Nil je poručio da su on i Kobi uvijek jedan za drugog imali ljubav i poštovanje. Obećao je da će Natali, Bjanku i Kapri naučiti svim njegovim potezima, ali ne i svojoj “slobodnoj igri”.

Siguran je da Kobi i Đijana sada šetaju na nebu i drže za ruke. Dobro se držao tokom govora, uspio je da se našali i kratko je pričao. Kao da duže nije ni mogao da govori.

“Volim te, počivaj u miru i vidimo se jednog dana”, poručio je Šakil O’Nil.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!