Zbog crtanja trobojki učiteljica iz Bara Rada Višnjić dobila uslovni otkaz

Postupak je sproveden profesionalno i nepristrasno. 18.02.2020. godine, nakon okončanog postupka, kao direktor škole, shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donijela sam Odluku kojom se Radi Višnjić izriče mjera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze. Istovremeno, rješenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke”, rekla je Vukmanović

Foto: Facebook

Učiteljica iz Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru, Rada Višnjić, dobila je uslovni otkaz, saopštila je danas direktorica te škole Biljana Vukmanović.

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Facebook.

“U toku pokretanja i trajanja postupka utvrđivanja odgovornosti u vezi sa dešavanjem od 27.01.2020. godine u OŠ ‘Jugoslavija’ u Baru, u slučaju Rade Višnjić, zaposlene na radnom mjestu nastavnik razredne nastave u ovoj školi, u proteklih 20 dana bili smo, nažalost, svjedoci brojnih neistina, ali i neprimjerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava ovim povodom. Ipak, postupak je sproveden profesionalno i nepristrasno. 18.02.2020. godine, nakon okončanog postupka, kao direktor škole, shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donijela sam Odluku kojom se Radi Višnjić izriče mjera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze. Istovremeno, rješenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke”, istakla je Vukmanović.

Ona je dodala da je u međuvremenu, na svojim redovnim sjednicama, Školski odbor ali i Savjet roditelja OŠ “Jugoslavija” poslao jasnu poruku da učionica nije i ne smije da bude mjesto za bilo kakvu vrstu političkog djelovanja, kao i da je misija svakog prosvjetnog radnika da djecu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti djeteta i poštovanje različitosti.

“OŠ ‘Jugoslavija’, kao i do sada, ostaje na temeljima baštinjenja znanja, vještina, etičkih i kulturnih vrijednosti, multietničkog sklada i multikonfesionalnosti, uz svoju najvažniju ulogu: da se djeca u njoj osjećaju prijatno, dobrodošlo i da uspomene za svoju školu vežu samo za lijepe trenutke. Na to imaju pravo a mi, zaposleni u školi, imamo obavezu da im ostvarenje tog prava i omogućimo”, rekla je Vukmanović.

Ona je poručila da želi da ukaže na ogromnu potrebu razumijevanja između zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama i roditelja, pišu “Vijesti”.

“Samo skupa, udruženi, zajedničkim naporima i saradnjom, djecu možemo izvesti na put kojim treba da hodi svaki mladi čovjek 21. vijeka. Naša je obaveza da im pružimo ruku, kako bi sjutra postali humanisti, obrazovani i emancipovani ljudi, spremni da odgovore izazovima novog, savremenog doba koje zhtijeva kulturnog, odgovornog i svestranog pojedinca, sa razvijenim osjećajem empatije, poštovanja različitosti i željom da u svakom smislu unaprijedi okruženje u kojem živi i stvara, u nasljeđe generacijama koje dolaze. Iskreno vjerujem da će naša zajednička misija opravdati viziju koju sada imamo. Jer – to dugujemo djeci”, kazala je Vukmanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!