Video iz bolnice u Vuhanu uznemirio svijet: Mladić tajno snimio vreće s mrtvim tijelima, ali i smrt pacijenta

Šokantan snimak objavljen na Twitteru traje 75 sekundi, a muškarac Feng Bin, autor videa, tvrdi da prikazuje osam tijela u vozilu ispred strogo čuvane gradske bolnice broj tri, piše Daily Mail. Feng Bin takođe tvrdi da je vidio još tijela unutar bolnice, od kojih se jedno navodno nalazilo na odjelu pored ostalih bolesnih pacijenata. Snikak prikazuje ljekare obučene u zaštitna odijela, a čuju se i pacijenti koji jauču od bola

Foto: Printscreen (Twitter/Jennifer Zeng)

U Kini je navodno uhapšen muškarac nakon što je krijući snimio vreće s mrtvim tijelima u bolnici u Vuhanu, epicentru zaraze koronavirusom.

Šokantan snimak objavljen na Twitteru traje 75 sekundi, a muškarac Feng Bin, autor videa, tvrdi da prikazuje osam tijela u vozilu ispred strogo čuvane gradske bolnice broj tri, piše Daily Mail.

Feng Bin takođe tvrdi da je vidio još tijela unutar bolnice, od kojih se jedno navodno nalazilo na odjelu pored ostalih bolesnih pacijenata. Snikak prikazuje ljekare obučene u zaštitna odijela, a čuju se i pacijenti koji jauču od bola.  

Jedan pacijent im umire na krevetu i to pred očima muškarca koji tvrdi da je riječ o njegovom ocu.

“Gotovo je. Više ne može disati. Nema znakova života. To je to. Još jedan je umro”, govore ljekari.

Nakon što napusti bolnicu, čini se da je u međuvremenu još jedno tijelo smješteno u vozilo.

“Toliko je ljudi jednostavno umrlo?”, upitao je čovjeka koji je nosio zaštitnu opremu.

„Kada se to dogodilo? Juče? Toliko je tijela”…

Snimak se proširio nakon što ga je na Twitteru podijelila kineska novinarka Dženifer Zeng. U zasebnom tvitu navodi se da su Bina uhapsili službenici koji su došli u njegov stan i traže da mu provjere temperaturu jer su “zabrinuti” zbog njegove posjete bolnici, prenosi RTL.

Nepotvrđeni izvještaji govore da je Bin oslobođen.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!