Podgorica: Policija uhapsila 16 ljudi, među njima i majka Milana Kneževića, pronađeno oružje i municija

Pretres je izvršen u ranim jutarnjim časovima, a predmet pretresa je bio navodno brat Milana Kneževića, Mirko. Ratka Knežević je bila sama u kući, čula je lupnjavu na vratima i krenula da ih otvori, ali su ona već bila polomljena i u kuću su ušli specijalci sa oružjem uperenim u njenom pravcu. Ona je bila pod izuzetno jakim stresom, a inače je izuzetno lošeg zdravstvenog stanja. Njoj su neke osobe iz tog tima davale tablete da se smiri. Ona je izgovarala određene rečenice u tim trenucima, kojih se nije mogla sjetiti, to su, kako su ih interpretirali sami službenici, uvrede i kletve. To nije omalovažavanje, kazao je advokat Medojević

Ilustracija (Foto: Fokuspress.com)

Policija u kući poslanika i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića nije pronašla nijedan nedozvoljeni predmet, ali su njegovu majku Ratku odveli sa lisicama na rukama pod optužbom da je tokom pretresa napravila prekršaj – omalovažavanje policajaca.

Ratka Knežević uhapšena je jutros nakon što je policija pretresla porodičnu kuću. Kako je saopšteno iz Uprave policije, izvršeni su pretresi na 17 lokacija, uhapšeno je 16 ljudi, među kojima je i Kneževićeva.

Iz Uprave policije su kazali da je policija prilikom ovih radnji pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posjedu – pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.  

“Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih vještačenja”, navodi se u saopštenju.

Nakon saslušanja u Sudu za prekršaje Knežević je puštena na slobodu, a sutkinja nije donijela odluku o kazni.

Pravni zastupnik Kneževićeve, advokat Dalibor Medojević, kazao je da majka poslanika DF nije omalovažavala policajce koji su joj jutros pretresli kuću, iako je zbog tog navodnog prekršaja uhapšena, pišu “Vijesti”.

MEDOJEVIĆ: NIJE OMALOVAŽAVALA POLICAJCE

“Pretres je izvršen u ranim jutarnjim časovima, a predmet pretresa je bio navodno brat Milana Kneževića, Mirko. Ratka Knežević je bila sama u kući, čula je lupnjavu na vratima i krenula da ih otvori, ali su ona već bila polomljena i u kuću su ušli specijalci sa oružjem uperenim u njenom pravcu. Ona je bila pod izuzetno jakim stresom, a inače je izuzetno lošeg zdravstvenog stanja. Njoj su neke osobe iz tog tima davale tablete da se smiri. Ona je izgovarala određene rečenice u tim trenucima, kojih se nije mogla sjetiti, to su, kako su ih interpretirali sami službenici, uvrede i kletve. To nije omalovažavanje”, kazao je Medojević.

Objasnio je da je tražio da se u prekršajnom postupku izvrši vještačenje kako bi utvrdili da li osoba pod takvim stresom može da uradi nešto sa umišljajem.

“Sudija je to odbila. Naveo sam u završnim riječima da ovo što je navedeno u zahtjevu nije omalovažavanje službenika, već da se može tretirati kao kletva ili eventualno uvreda i da ljudi koji su pisali ovaj zahtjev ne razlikuju osnovne pojmove uvrede od samog omalovažavanja. Omalovažavanje je potcjenjivanje, a ona nikoga nije ni omalovažavala ni potcjenjivala. Sudija nije donijela odluku. Bilo je malo tenzija, jer je i sama sutkinja vidjela u kakvom je stanju Ratka Knežević”, kazao je on.

Advokat Medojević rekao je da mu nije jasno zbog čega je policija tražila Mirka Kneževića.

“Da li je bilo obično zastrašivanje, neka operativna saznanja ili nazovi operativna saznanja, ja to ne znam”, kazao je on.

KNEŽEVIĆ: NE ZNAM ZAŠTO JE MOJA MAJKA PRIVEDENA

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević, koji je danas u Beogradu, potvrdio je za Tanjug da je njegova majka jutros privedena.

On je naveo da u ovom trenutku ne zna razlog hapšenja, ali da sigurno zna da je bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi vjeropispovesti.

Knežević je za Tanjug rekao da se hitno vraća u Crnu Goru, prenio je CdM.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!