Ministar Nuhodžić s iseljenicima u Frankfurtu: Nastavite da ulažete u projekte u Crnoj Gori, imate podršku Vlade

Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički i multikulturalni sklad. Zato je unapređenje saradnje sa iseljenicima visoko na listi prioriteta Vlade Crne Gore, rekao je Nuhodžić

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalio se u Frankfurtu iseljenicima na njihovom doprinosu afirmaciji Crne Gore, njenog državnog identiteta, kao i očuvanju tradicije, jezika i kulture.

U organizaciji Generalnog konzulata u Frankfurtu, održan je sastanak ministra sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika i drugim istaknutim članovima dijaspore.

„Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički i multikulturalni sklad. Zato je unapređenje saradnje sa iseljenicima visoko na listi prioriteta Vlade Crne Gore“, rekao je Nuhodžić.

On je, kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, kazao da je Crna Gora u prethodnom periodu postigla značajan napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Govoreći o rezultatima na ekonomskom planu, ministar Nuhodžić je ukazao na značaj infrastrukturnih projekata u privredi i turizmu, naglašavajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišćenje potencijala na sjeveru Crne Gore. Istakao je da je za bolji razvoj crnogorske ekonomije važna i uloga naših iseljenika.

„U tom smislu vas ohrabrujem da nastavite da ulažete u projekte u Crnoj Gori, kako bi ostvarili naš zajednički cilj, a to je da dostignemo životni standard građana Evrope. Na tom putu imaćete punu podršku Vlade. Takođe, iskazujem otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova za sve inicijative koje su usmjerene na snaženje odnosa između matice i dijaspore“, kazao je ministar.

Posebno se osvrnuo na intenzivne aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u pravcu međusobnog priznavanja vozačkih dozvola.

U prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, predstavnici iseljeničke zajednice su izrazili zadovoljstvo susretom sa ministrom Nuhodžićem i istakli da posebno važnim smatraju očuvanje građanskog koncepta Crne Gore. Izrazili su spremnost za jačanje saradnje sa institucijama u matičnoj državi, pozdravljajući politiku Vlade koja je posvećena stvaranju uslova za još čvršće veze sa domovinom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!