Hapšenja, kamenice i suzavac u Podgorici zbog trobojke: Uhapšeno više osoba, ima povrijeđenih, među njima i tri policajca

Na Zlatici je došlo do incidenta kada je, sudeći po snimku koji je emitovan uživo na društvenoj mreži Facebook i reakcijama prisutnih, policija bacila suzavac na mjesto gdje su građani “stražarili” trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju. Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta krenuli da saniraju javnu površinu došlo je do novih nereda u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem

Više osoba je uhapšeno, a tri policajca i više građana povrijeđeni su u večerašnjim neredima u podgoričkom naselju Zlatica.

Na Zlatici je došlo do incidenta kada je, sudeći po snimku koji je emitovan uživo na društvenoj mreži Facebook i reakcijama prisutnih, policija bacila suzavac na mjesto gdje su građani “stražarili” trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju.

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali “živi zid” oko murala.

Na Zlatici je bio prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikanu zastavu.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta krenuli da saniraju javnu površinu došlo je do novih nereda u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su oko 21:40 počeli da se razilaze, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen, a policija je u šumi na Zlatici, preko puta pasarele, još rastjerivala dio demonstranata.

Demonstranti su nakon 22 sata počeli da se vraćaju, a policija je ponovo bacila suzavac. Dim od suzavca preplavio je park na Zlatici.

Kod zida koji je prekrečen nalazi se desetak pripadnika policije, a oko 22:30 začuo se suzavac i eksplozija iza Osnovne škole “Dragiša Ivanović”.

Policija je oko 23 sata iza škole razbila grupu demonstranata i privela više osoba.

Nekoliko policijskih džipova i vatrogasno vozilo pripravno je na ulazu u kampu Zlatica.

Tokom incidenta je navodno povrijeđen mladić B. P, koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu.

Zlatičani tvrde da policajci nijesu imali identifikacione brojeve na uniformi.

Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz te institucije saopštili su da je na Zlatici okupljeno više grupa građana, koji su ih “ometali u saniranju javne površine”.

“Prvobitno su, više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u toku”, rečeno je iz UP, pišu “Vijesti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!