Tivat: Dvoipogodišnja djevojčica stradala u požaru u romskom naselju Lovanja

Uprkos ogromnoj količini gustog crnog dima i visokoj tempereturi, tivatski vatrogasci uletjeli su u zapaljenu baraku, ali svi njihovi napori da pronađu dijete i izbave ga bili su, nažalost, uzaludni. U pokušaju da spasi djevojčicu, lakše povrede je zadobio komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, kome je na licu mjesta pomoć ukazala ekipa Hitne medicinske pomoći

Ilustracija (Foto: Fokuspress)

Dvoipogodišnja djevojčica izgubila je život u požaru koji je danas oko 10:40 časova izbio u neformalnom romskom naselju Lovanja u opštini Kotor, a koje se nalazi u polju u blizini aerodroma Tivat, pišu “Vijesti”.

Vatra koja je izbila iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, potpuno je uništila jednu veliku stambenu baraku u kojoj je stradalo i dijete. Nošena jakom burom i pospješena činjenicom da su sve barake na Lovanji od drveta i drugog lako gorivog materijala, vatra se razbuktala za samo par minuta, tako da je, kada su prvi spasioci stigli na lice mjesta, već bilo nemoguće obuzdati.

Prvo vozilo Službe zaštite i spađavanja Tivat kojoj je upućen poziv za pomoć, na lice mjesta stiglo je za samo 3 minuta i 31 sekundu od poziva, ali su vatrogasci tamo već zatekli požar u razbuktaloj fazi i plamene jezike koji su se dizali i desetak metara u vis iz zapaljene barake. 

Uprkos ogromnoj količini gustog crnog dima i visokoj tempereturi, tivatski vatrogasci uletjeli su u zapaljenu baraku, ali svi njihovi napori da pronađu dijete i izbave ga bili su, nažalost, uzaludni. U pokušaju da spasi djevojčicu, lakše povrede je zadobio komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, kome je na licu mjesta pomoć ukazala ekipa Hitne medicinske pomoći, koja je zajedno sa policijom takođe odmah pohitala na mjesto nesreće. U gašenju požara učestvovale su ekipe Službi zaštite iz Kotora i Tivata, pripadnici DVD Krtoli iz Radovića, Dobrovoljnog vatrogasnog voda iz Tivta i vatrogasci sa aerodroma Tivat.

Vatra se sa zapaljene barake proširila i na dio deponije sekundarnog materijala koja se nalazi u blizini romskog naselja na Lovanji, pa su kotorski vatrogasci iz pomoć tamošnjeg Komunalnog preduzeća nastavili sa njenim gašenjem, a na terenu je bila i Komunalna policija Opštine Kotor. Uviđaj na požarištu obavio je osnovni državni tužilac iz Kotora Siniša Milić i ekipa kriminalističke policije OB Kotor.

Mjesto nesreće obišli su i gradonačenici Tivta Siniša Kusovac i Kotora Željko Aprcović kao i predstavnici kotorskog Centra za scojialni rad koji su najavili da će se pružiti najneophodnija pomoć i obezbijediti krov nad glavom za porodice čija je baraka izgorela.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!