UP: Niko nije tukao episkopa, iz bolnice u PV tvrde da nisu primili pacijente sa prelomom kuka i ključne kosti, Metodije ne osuđuje policiju

Policija je preduzimala zakonom propisane aktivnosti kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj dionici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac. Pošto građani nijesu postupili po upozorenju, već su sjeli na put u znak protesta zajedno sa episkopom Metodijem, policija je primjenjujući zakonom propisana ovlašćenja pristupila deblokiranju putnog pravca gdje su građani pružili pasivan otpor sprovođenju ove radnje. Policija nije primjenljivala sredstava prinude prema Metodiju. Kada su se građani razilazili oko 2:55 časova načelnik Slavulj je još jednom razgovarao sa episkopom Metodijem. a on ni tada nije imao primjedbi na postupanje policijskih službenika”, kazali su iz Uprave policije

Sinoć na Đurđevića Tari (Foto: “Vijesti”/video)

Uprava policije (UP) tvrdi da niko od njenih pripadnika sinoć nije pretukao episkopa dioklijskog Metodija.

“Netačni su navodi Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) da je policija pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su dodali da je tokom trajanja događaja načelnik Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragan Slavulj sa Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i da oni ni u jednom slučaju nijesu iznijeli primjedbe na postupanje policije, prenose “Vijesti”.

“Policija je preduzimala zakonom propisane aktivnosti kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj dionici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac. Pošto građani nijesu postupili po upozorenju, već su sjeli na put u znak protesta zajedno sa episkopom Metodijem, policija je primjenjujući zakonom propisana ovlašćenja pristupila deblokiranju putnog pravca gdje su građani pružili pasivan otpor sprovođenju ove radnje. Policija nije primjenljivala sredstava prinude prema Metodiju. Kada su se građani razilazili oko 2:55 časova načelnik Slavulj je još jednom razgovarao sa episkopom Metodijem. a on ni tada nije imao primjedbi na postupanje policijskih službenika”, kazali su iz Uprave policije.   

Naveli su da nisu tačni ni navodi MCP da su u ovom događaju dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede.

“Nakon izvršenih provjera, pljevaljskoj hitnoj pomoći javila su se lica koja nijesu sveštena, sa lakim tjelesnim povredama a niko od povređenih lica nije zadržan u pljevaljskoj bolnici. U potiskivanju mase i jedan policijski službenik je zadobio lake tjelesne povrede. Uprava policije je u konkretnom slučaju izvršila provjere i po zahtjevu Savjeta za građansku kontrolu rada policije a koji je izdao nekoliko preporuka na okolnosti ovog događaja koje su od starne načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja sve uvažene”, piše u saopštenju Uprave policije.

Episkop dioklijski Metodije je izjavio je da se osjeća dobro i da se vratio vršenju svojih dužnosti.

Episkop je naglasio da ne osuđuje policiju za koju je svjestan da je morala da vrši svoju dužnost i da ne bi želio da ovaj incident doprinese zaoštravanju ionako teške situacije u Crnoj Gori.

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Eduar Lalović kazao je da tokom noći i jutra u tu bolnicu niko nije primljen sa prelomom kuka i ključne kosti kako je to u svom saopštenju navela Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP).

On je rekao da su u bolnicu primljene  četiri osobe, koji su akteri sinoćne blokade puta na mostu u Đurđevića Tari.

Među njima je i jedan policajac.  

“Prema izvještaju koji sam dobio od doktora, koji je do jutros do sedam sati bio dežurni ljakar, u bolnicu su dovedene četiri osobe. Među povrijeđenima je bio i jedan policajac. Svi su imali lake tjelesne povrede i nakon pregleda u pljevaljskoj bolnici otpušteni su kućama”, rekao je Lalović “Vijestima”.

Dežurni ljekar na hirurškom odjeljenju u Opštoj bolnici u Pljevljima Ernes Gadžo rekao je da su rano jutros primljene četiri osobe sa lakšim povredama, od kojih je jedan policajac.

On je kazao da su te osobe primljene u bolnicu nakon demonstracija na mostu Đurđevića Tara, zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

“Nakon obavljenog pregleda, kod policajca je dijagnostifikovano nagnječenje grudnog koša, bez preloma rebara”, rekao je Gadžo.

Prema njegovim riječima, kod jednog učesnika dijagnostifikovano je nagnječenje kuka i nosne kosti bez preloma, dok su dvojica imali nagnječenje lijevog grudnog koša, takođe bez preloma.

On je kazao da je pacijentima data terapija i da su svi pušteni kući, jer nije bilo nikakvih indikacija zbog kojih bi morali da provedu noć u bolnici.

“S obzirom na to da sam skoro 30 godina u ovom poslu i da dežurstva znaju da budu dosta teška i naporna, ovo dežurstvo je bilo poprilično mirno”, rekao je Gadžo.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!