Protesti u Beogradu, traže da se Tarzan Milošević proglasi nepoželjnom osobom

Studenti su poručili da traže od vlasti da inicira sjednicu Savjeta bezbjednosti UN povodom usvajanja tog zakona, da se 40 ambasadora iz svijeta koji dijele predstavništvo sa Srbijom povuče i da se ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević proglasi personom non grata

Foto: Printscreen

Ispred ambasade Crne Gore u centru Beograda večeras je održan protest zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, prenosi RTS.

Okupljanje je organizovao Studentski klub beogradskog Pravnog fakulteta, prenosi rtcg.me.

Studenti su poručili da traže od vlasti da inicira sjednicu Savjeta bezbjednosti UN povodom usvajanja tog zakona, da se 40 ambasadora iz svijeta koji dijele predstavništvo sa Srbijom povuče i da se ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević proglasi personom non grata.

Skupština Crne Gore usvojila je, rano jutros, Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Za predlog tog zakona glasalo je 45 poslanika, dok uzdržanih i protiv nije bilo. Prethodno su odbijeni amandmani koje je na Predlog zakona podnio Demokratski front (DF).

Sjednica Skupštine nastavljena je nakon što je policija privela poslanike DF-a, zbog incidenta koji su izazvali u plenarnoj sali.

Zbog usvajanja Zakona sinoć je u Crnoj Gori bilo blokirano nekoliko puteva.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!